fbpx

1 квітня – Вербна Неділя: що не можна робити в цей день

Не я б’ю – верба б’є, за тиждень – Великдень! 1 квітня відзначається Вербна Неділя, Вхід Господній в Єрусалим . Наші предки шанували традиції свята.

Вербна неділя — християнське свято, що відзначається у неділю за тиждень до Великодня. Воно присвячене спогадам входу Господнього в Єрусалим. Щоб правильно провести цей день, необхідно знати про традиції свята, що необхідно встигнути зробити у Вербну Неділю, а від чого краще утриматися.

Назва походить від того, що на це свято віруючі приходять з гілками, як правило, вербових рослин — верби чи інших дерев, які першими розпускаються навесні, в ознаменування тих гілок, які різали іудеї, що зустрічали Ісуса у Єрусалимі.

Читайте також: Великдень 2018 року: у скільки українцям обійдеться святковий кошик

Що не можна робити в свято

Церква нагадує, що Вербна неділя — це час Великого посту, тому варто утриматися від активних розваг, зловживання aлкоголем і розважальних заходів.

Під час церковного свята також не варто захоплюватися роботою, а приділити більше уваги молитві і роздумам про власне життя.

Їжа на столі повинна бути скромною, без вишукувань і заборонених під час посту продуктів. Виняток становлять риба, рослинна олія

Не можна у Вербну неділю готувати гарячі страви, тому господині всі страви роблять заздалегідь. Напередодні свята готують каші, гречані млинці випікають пісний хліб і печиво для частування за святковим столом.

За повір’ями, в цей день не можна розчісувати волосся, щоб не зменшити здоров’я і не накликати на себе неприємності.

Джерело.

You cannot copy content of this page