fbpx

10 корисних лайфхаків, які допоможуть утримувати ваш автомобіль в чистоті без зайвих витрат

Незалежно від того, як сильно ви намагаєтеся тримати в чистоті салон вашого автомобіля, він рано чи пізно стане брудним. Поява пилу і плям неминуча. Існує мільйон автомобільних засобів для чищення, але проблема в тому, що вони містять велику кількість хімічних речовин, які негативно позначаються на здоров’ї людини.

Пропонуємо вам підбірку натуральних засобів для чищення автомобіля.

1. Оцет і сода

Позбутися від темних і брудних плям на оббивці допоможуть оцет і сода. Змішайте столовий оцет і харчову соду разом, щоб вийшла паста, а потім за допомогою зубної щітки нанесіть на брудні ділянки. Дайте суміші висохнути і після цього очистіть пилосмоком поверхню. Ваш автомобіль буде виглядати зовсім новим.

2. Пензлик для пилу

Почистити вентиляційні отвори і ділянки навколо ручок допоможе пензлик для гоління. Він відмінно видаляє пил в важкодоступних місцях. Щоб все було ідеально чисто, використовуйте пензлик разом з пилосмоком.

3. Оливкова олія

Не використовуйте токcичні спреї або серветки, щоб очищати приладову панель. Існує дивовижний спосіб, щоб зробити салон блискучим і новим. Все, що вам для цього знадобиться, – це тканина і оливкова олія, за допомогою якої можна добре відполірувати панель.

4. Розпилювач з водою

Позбутися від шерсті домашніх тварин на тканинних кріслах допоможе пляшка води з розпилювачем і звичайна губка. Розпорошите воду на сидіння, а потім губкою приберіть всю шерсть. Ви побачите, як миттєво очищаються крісла.

5. Натуральний освіжувач повітря

Замість покупки освіжувача повітря зробіть його самостійно. Для цього вам необхідно змішати соду і ефірну олію з потрібним вам ароматом. Після цього розмістіть суміш в салоні, наприклад в підстаканнику.

6. Склоочисник без розводів

Щоб двірники не розмазували бруд по лобовому склу, досить протерти його спиpтом.

7. Оцет і газета

Заповніть пляшку з розпилювачем оцтом, нанесіть його на скло і дайте постояти кілька хвилин, а потім за допомогою газети протріть скло.

8. Блискучі хромовані колеса

Змішайте в рівних пропорціях воду і оцет і залийте в пульверизатор. Нанесіть суміш на диски і протріть їх ганчіркою. Колісні диски будуть блищати, як нові.

Читайте також: 5 автомобілів, які неможливо продати на вторинному ринку

9. Натуральний очищувач шин

Змішайте соду з водою і нанесіть отриману пасту на поверхню шин. Потім змийте суміш. Колеса будуть виглядати так, немов ви тільки що викотили їх з автосалону.

10. Органічна мийка

Не платіть за мийку, яка покриває ваш автомобіль хімічними речовинами. Використовуйте рідке мило на основі рослинних олій. Змішайте його з водою і помийте своє авто.

Скористайтеся цими ефективними порадами, і чистота вашого автомобіля забезпечена!

За матеріалами.

Опубліковано 21 січня 2019 року

You cannot copy content of this page