fbpx

10 популярних помилок при використанні мікрохвильової печі, які не слід повторювати

Усім хто користується мікрохвильовкою, варто знати ці застереження.

Заморожене м’ясо

Попри те, що більшість мікрохвильових печей обладнані функцією розморожування, багато фахівців сходяться на думці, що для розморожування м’яса прилад не підходить. Вся справа в нерівномірному розподілі температури: у той час як краї шматка встигають підсмажитися, в центрі м’ясо все ще може бути покрите льодом. Це позначається і на смаку, і на консистенції майбутньої страви.

Сухофрукти

Не намагайтеся розм’якшити сухофрукти в мікрохвильовці (повірте, так роблять багато)! І без того сухі фрукти, втративши залишки вологи, зморщаться і прийдуть у непридатність. А деякі з них (наприклад, родзинки) можуть навіть спалахнути.

Гострий перець

При нагріванні гострий перець виділяє пекучі речовини. Вони гарантовано потраплять на слизову оболонку очей, як тільки ви відкриєте дверцята печі. І в цей момент вам точно не позаздриш!

Дитяче харчування

Нічні годування забирають багато сил. Але як би не була велика спокуса швиденько підігріти грудне молоко або молочну суміш в мікрохвильовій печі, цього робити не варто.

Під впливом мікрохвиль в рідині утворюються ділянки підвищеної температури, які можуть обпeкти дитину.

Одяг

Дивно, але факт: деякі власники мікрохвильових печей дійсно використовують техніку для того, щоб швидко висушити мокрий одяг. Це не краща ідея! У печі вода перетворюється в окріп, який може зіпсувати тканину і навіть викликати займання.

Посуд зі стірофома

Одноразовий посуд зі стірофома (пінополістиролу) ні в якому разі не можна нагрівати в мікрохвильовій печі. Достеменно невідомо, як поводитися цей нестабільний пластик при дії мікрохвиль, але перевіряти точно не варто.

Паперова упаковка

Паперові пакети і картонна упаковка зазвичай просочені смолами, які при нагріванні можуть запалюватися. Папір можна гріти в мікрохвильовці лише в рідкісних випадках — якщо виробник подбав про покриття, яке поглинає мікрохвилі і захищає целюлозний шар. Інформація про це повинна бути вказана у маркуванні товару.

Пластикові контейнери

Для мікрохвильової печі підходить тільки особливий пластик, стійкий до впливу надвисокочастотного випромінювання і не містить у своєму складі токсичний бісфенол А. Деякі види пластмаси можна нагрівати лише нетривалий час. Готувати їжу в пластикових контейнерах категорично не рекомендується.

Читайте також: Харчування після 35: які продукти категорично не можна виключати з раціону

Щоб дізнатися, чи можна використовувати пластиковий контейнер для мікрохвильовки, вивчіть маркування на дні посуду. При виникненні сумнівів перевірте інформацію на сайті виробника.

Керамічний посуд

Не всяка кераміка підходить для використання в мікрохвильовій печі. Посуд з низькою температурою випалу виконаний з пористої глини, вбирає вологу. Під впливом НВЧ-випромінювання вода починає кипіти, що часто призводить до вибуху.

Порожнеча

Навряд чи комусь спаде на думку навмисно включити порожню мікрохвильовку, але це може статися випадково. І краще подібних ситуацій не допускати. Якщо в печі відсутній предмет, здатний увібрати НВЧ-випромінювання, мікрохвилі переміщуються від стінки до стінки усередині печі і знову повертаються до магнетрона, що неминуче веде до його поломки.

За матеріалами.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page