fbpx

11 років, як одна мить! Щоденник школяра. Все так і було. Браво автору!

Все так і було. Браво автору!

1 КЛАС.

Сьогодні був перший день в школі. Вчителька сказала, що вчитися доведеться ДЕСЯТЬ РОКІВ !!! Мені здається, що вона щось плутає, адже читати і писати я вже вмію. Разом зі мною за парту посадили якесь руде дівча, та ще й таку вредну!

2 КЛАС.

Вчителька мала рацію – вчитися треба значно більше, ніж я думав. Взагалі в школі мені подобається все, крім уроків і домашніх завдань. Подобається навіть рудоволоса Танька, моя сусідка.

3 КЛАС.

Знову школа. Чому канікули так швидко закінчуються? Танька за літо стала на два сантиметри вищою за мене, але вона про це ніколи не дізнається, тому що я ходжу в трьох вовняних шкарпетках і в батькових туфлях – у них каблук вищий.

4 КЛАС.

У вчителів в голові лише одні уроки, навіть погратися в школі не можна, а вдома ж ні з ким. Нудно! Одне добре – скоро Новий Рік, чекаю його з нетерпінням…

5 КЛАС.

Думав в п’ятому класі буде легше, але нічого подібного – все теж саме. А Таньці однієї школи мало, то вона ходить ще й до музичної. Женись потім на такій, щоб по нервах грала! Друга справа – пацани: усі поголовно ніндзя-черепашки. Відриваємося з ними на перервах як можемо. Нещодавно випробовували в учительській супербoмбoчку. Наша класна виявилася найміцнішою! Від заїкання вилікувалася через тиждень, тільки чує погано. Решту теж обіцяють за літні канікули вилікувати.

6 КЛАС.

У школі зміни. Директор ходить в касці і бронежилеті. Біля учительської поставили бабу Машу зі шваброю і мiношукачем. Ми з пацанами домовилися більше вчителів не чіпати. Ми що звірі дикі, чи що? Жартувати можна, але без образливих слів. От, наприклад, вчора історик приїхав у школу на новій машині, щоб похвалитися, то ми її відкотили за ріг будинку і поставили через дорогу. І нам весело, і людина не постраждала, лише очі, вони у нього тепер на лобі. Правда Танька сказала, що це дурні жарти. А як мені смичком трохи oко не виколола, то це не дурні жарти, так? Чортова телевежа, вже на п’ять сантиметрів вища за мене. Мені що тепер все життя на ходулях ходити?

7 КЛАС.

Ходжу в баскетбольну секцію, але це таємниця. Кажуть, що баскетболісти можуть вирости аж до двох метрів. З Танько більше не розмовляю, бо не дає списувати. А мені терміново необхідно підтягнути успішність з деяких предметів, ну крім фізкультури. Удома вже починають щось підозрювати. Два щоденника вже не
рятують: один для школи, а інший для батьків. Щось треба міняти.

8 КЛАС.

Був у Таньки на Дні народженні! Який я дурень! Усе беруся за розум: кіно, виставки, концерти. І Танька давно говорить: «У чоловіка головне – розум». За тиждень отримав три дванадцятки і шість дев’яток. Вчителі в шoці, а класну відвезли додому непpитомною. Педрада в повній бойовій готовності: чекає великих провокацій і заворушень з боку старшокласників. Підготував реферат про мистецтво епохи Відродження – тепер сильно хвилююся за здоров’я директора.

9 КЛАС.

Нарешті знову в школу, ці канікули так довго тягнуться і хто їх тільки придумав? У житті стільки цікавого, а час летить так швидко. Танька, як завжди, вища і відмінниця, але їй за мене більше не соромно. Вчителі повернулися до звичного життя і більше не нервують. Директор навіть пише дисертацію на тему: «Педагог і його провідна роль в успішності учня».

10 КЛАС.

З глузду з’їхати, Таню не бачив ціле літо. Тільки листувалися. Вона то на море поїде, то на дачу. Вчителі такі раді нас всіх бачити. Учні теж відповідають взаємністю: завжди дадуть пiдкуpити та й до получки можуть позичити. Ми ж свої люди, стільки років разом. Малечу вчимо з повагою ставитися до педагогів: у школі більше 10 грам тpотилу не використовувати, на завуча в масках вампірів з-за рогу у складі більше п’ятьох
чоловік не стрибати, погано не вчитися (якщо можеш), над істориком не сміятися: «Ну і що, що у нього очі на лобі? Це ж не на потилиці!» Одним словом, вчимося бути людьми.

11 КЛАС.

Найбільше досягнення за останніх десять років – це те, що я переріс Тетяну аж на півголови. Вовняні шкарпетки можна більше не одягати. У класі всі теж виросли і подорослішали. Одні почали куpити, а інші кинули. Після школи дівчата мріють прорватися в фотомоделі, а на худий кінець заміж. Хлопці хто куди. Всі мріють про щастя, машини, квартири – нехай так і буде. На честь останнього дзвоника так і хочеться згадати молодість – підірвати супербoмбoчку! Так моя рудоволоса Танька буде лaятися. І директора мені шкода, вже тричі кoнтуженого та мільйон раз наляканого за всі наші щасливі шкільні роки.

За матеріалами.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page