fbpx

420 держпідприємств приватизують або ліквідують –Міністерство економіки

Уряд затвердив перелік з 420 державних підприємств, які передадуть до управління Фонду держмайна для подальшої приватизації або ж ліквідації, – таку заяву оприлюднила пресслужба Міністерства економіки України.

Далі відбудеться поділ державних активів на групи: життєздатні й такі, що завдають збитків, існують виключно на папері та не можуть зацікавити інвесторів. Тільки 66 державних підприємств стануть частиною економічної відбудови України, оскільки отримають нових власників у межах так званої “малої” приватизації. Для них будуть залучені інвестиції, там буде відновлено або модернізовано виробництво та створені нові робочі місця, кажуть в Мінекономіці.

Наступні 354 держпідприємства ліквідують або реорганізують. Оскільки, зачасту, це – юридичні оболонки, за якими немає потужностей для поновлення роботи.

Уряд каже, що приватизація стане ефективним засобом прискорення економічного зростання, адже приватний власник зможе швидко налагодити процеси на підприємстві й знову перезапустити його.

У Мінекономіки впевнені, що всередині країни є інвестори, які готові вкладати в колишні держпідприємства, якщо за власником будуть закріплені та гарантовані права власності.

“Одночасно ми поставимо крапку в історії з радянським спадком тисяч державних підприємств, які через безгосподарність деградували до такого стану, що далі функціонувати вже не здатні”, – наголосили у Міністерстві економіки України.

Аналіз державних активів для наступних етапів тріажу держпідприємств триватиме й надалі.

Фото: Цензор.Нет.

07/31/2022

You cannot copy content of this page