fbpx

“Мегабанк” та “Січ” – хто наступний на закриття?

Економічний експерт Олександр Охріменко прогнозує в коментарі УНН, що Асоціація Українських банків може закритися в найближчий час. До Асоціації Українських банків входять “Ідея Банк“, “Сітібанк”, “Акордбанк”, банк “КІБ” та ін. Банк “Січ” та “Мегабанк” також входили до АУБ, однак попри позитивні прогнози Асоціації, їх визнали банкрутом.

На його думку, Асоціація вже давно перестала приносити хоч якийсь результат, а членів АУБ, за рахунок яких та й досі живе, – все менше і менше.

За його словами, організація показувала реальний результат лише тоді, коли головою НБУ був Віктор Ющенко (1993-1999 рр.).

“Цю асоціацію створили ще за часів Ющенка, коли Ющенко був керівник НБУ. Тоді Асоціація реально працювала, бо по факту вся влада в банківському секторі була у руках Ющенка. Після того, коли Ющенко пішов з посади, Асоціація занепала.

Наразі АУБ об’єднує навколо себе лише невеликі банки. Коли був Ющенко, то вона працювала, бо були так звані корпоративні інтереси, а тепер – це меpтва структура. Я думаю, вона скоро закриється… …АУБ живе лише за рахунок членських внесків, однак по факту нічого для своїх членів не робить. Ніхто на їх прогнози та коментарі навіть не звертає уваги”, – повідомив Охріменко.

До вищої колегії АУБ входить Ющенко і Станіслав Аржевітін. Президентом АУБ є Андрій Дубас, батько якого – Богдан Дубас, давнішній соратник ексголови Нацбанку Степана Кубіва.

Фото: pixabay.

08/27/2022

You cannot copy content of this page