fbpx

6 спільних рис всіх багатих людей

Зазвичай, коли ми чуємо історії про спосіб життя олігархів, мова йде про грандіозний шопінг, подорожі в Монако або, в кращому випадку, про пару практичних порад підвищення продуктивності. Але як все-таки люди стають олігархами, які, за статистикою, становлять 0,01% населення? Чи існує секретна формула, що дозволяє заробляти і примножувати капітал?

Протягом чотирьох років Тоні Роббінс проводив інтерв’ю з найбільшими фінансовими умами планети. Його метою було виявити їх загальні риси, які допомагають їм бути фінансово вільними, а, значить, можуть допомогти і іншим людям. Тоні спілкувався з майстрами своєї справи, наприклад, з Мері Каллаган Ердос, яка вважається однією з наймогутніших жінок-фінансистів, з Джоном Боглом, засновником Vanguard і батьком індексних фонів, з Чарльзом Швабом, або Чаком, як він представлявся в рекламі брокерських послуг зі знижкою. Що ж Тоні виявив під час своєї епічної подорожі? У багатьох людей багато спільного – принципи, якими вони керуються при прийнятті рішень і досягнення висот.

1. Вони бояться втратити гроші

У Уоррена Буффета є чудовий вислів: «Правило 1: Не втратьте гроші. Правило 2: Ніколи не забувайте першого правила». Олігархи в житті керуються саме цим принципом. Вони розуміють справжню ціну втрати.

Читайте також: Що можуть розповісти про нас фотографії, які ми викладаємо в мережі? Насправді, багато.

2. Вони усвідомлюють важливість співвідношення ризику і виграшу

Багаті люди готові йти тільки на незначний ризик, і то якщо він теоретично може привести до грандіозної перемоги. Пол Тюдор Джонс, що входить в десятку найбільших фінансових трейдерів за всю людську історію, піде на ризик, тільки якщо його співвідношення з виграшем буде складати 1: 5. Іншими словами, тільки якщо кожен вкладений долар принесе йому прибуток в п’ять доларів – тобто, вигоду в 500%. Більшість інвесторів ризикують всім, щоб отримати прибуток в 8%, 10% або навіть менше.

3. Вони вміють визнавати свої помилки

Кожен з опитаних має достатньо самокритичності (і досвіду), щоб розуміти, що він може помилятися. Тому вони захищають свої активи, формуючи портфоліо таким чином, що будуть в плюсі, навіть якщо звернуть не туди. Способи можуть бути різними. Рей Даліо розробив позасезонну стратегію, а Девід Свенсен зробив внесок в розвиток Єльського університету в розмірі 24 мільйонів доларів. Багаті люди знають, як отримати вигоду з будь-якої ситуації.

4. Вони розуміють важливість податкової ефективності

Це особливо актуально в наш час: у тебе є не ті гроші, які ти заробив, а ті, які ти зберіг. Інвестуйте в такий спосіб, щоб якомога швидше законним шляхом досягати своїх фінансових цілей.

5. Вони ніколи не припиняють вчитися

Процес навчання не переривається ні на секунду. Точно так же, як кращі спортсмени ніколи не припиняють удосконалюватися і покращувати свої показники, фінансові гіганти постійно прагнуть покращувати свої результати.

6. Вони щедрі

Багаті люди розуміють, що кожну секунду думати про те, як зберегти свої капітали від зазіхань оточуючих – значить, жити в постійному страху і прирікати себе на самотність. Замість цього вони допомагають людям, що потребують. Вони розуміють, що рука, що дає не збідніє. Кожен з них знайшов свій спосіб ділитися з нужденними, адже вони всі розуміють, що в цьому істинний сенс життя.

Джерело.

You cannot copy content of this page