fbpx

7 ознак які свідчать що чоловік вами явно маніпулює

Розпізнати маніпулятора перш, ніж опинитися в його пастці, можливо навіть без особливих навичок. Розповідаємо, як це зробити.

Він уникає спору з вами

Чоловік на те й чоловік, щоб не ображатися, не пускати скупу сльозу і вже тим більше не починати скандалити, а завжди, в будь-якій суперечці знайти неспростовні аргументи. В крайньому випадку, чесно зізнатися, що суперечка програшна, більше доводів немає, ви перемогли, він здається. Майстерний маніпулятор ж так просто свій бастіон не здасть! Коли у чоловіка, який поставив за мету вас здолати, закінчуються аргументи, він іде від спору, демонструючи, що не згоден, але дискутувати з вами на цю тему марно. А ми, наївно вважаючи, що все робимо правильно – прагнемо вирішити конфлікт, обговорити, з’ясувати, а в підсумку? Все вірно, в результаті ви залишитеся «істеричкою» і програвшою.

Скаржиться на здоров’я

Існує розряд чоловіків-маніпуляторів, які перепробувавши всі можливі способи тиску на свою жeртву, робить ставку на найболючіше – на здоров’я. Придивіться, чи не занадто часто ваш коханий при першій же спробі з’ясувати стосунки хапається за руку, за ногу, кoрчиться від бoлю в живoті або зовсім прикидається мeртвим? Хіба можна встояти перед перебуваючим практично на cмeртнoму oдрi чоловіком, який озвучує своє прохання, і нехай полягає воно в тому, щоб ви кинули носити короткі спідниці або перестали спілкуватися з найкращою подругою.

До речі, як тільки ви заповітне прохання виконаєте, ваш благовірний тут же прийде в себе, кишкoві кoльки пройдуть в одну мить, швидка розвернеться і поїде назад в лікарню, а майстерний маніпулятор буде далі радіти життю – свого-то він домігся! Правда, не варто плутати припадки хитрощів з реальними зaхворювaннями, якщо ваш чоловік не прийшов до тями після вашої урочистої клятви кинути курити або взагалі ні про що не просить вас, а температура у нього давно перевалила за позначку 40 – цілком можливо, він дійсно хвoрий. Зверніться до лікаря.

Він дорікає вам

Почуття провини – це наше все. Особливо якщо жeртва маніпулятору попадається надто чутлива – справа, можна сказати в капелюсі. Швидше за все, якщо ви не виконаєте черговий каприз коханого, він наочно продемонструє, чому саме ви були не праві, як, коли, в який момент ваших безхмарних відносин ви помилилися і як сильно ви винні, хоча, звичайно, він, як усякий шляхетний принц не посміє вас дорікнути, хіба що … натякнути. Будьте обережні, часом почуття провини, яке ми з усією своєю жіночою скрупульозністю плекаємо в душі, провокує нас на різного роду божевільні вчинки, на догоду «скривдженого» нами чоловіка.

Вирішує за вас

По-перше, ви вже доросла дівчинка і в змозі самостійно вирішити, в який колір вам пофарбуватися, обрізати або наростити волосся, а головне – як ставитися до того чоловіка, з яким ви живете пліч-о-пліч. Але наш маніпулятор вважає інакше. Коли чоловік маніпулює вами, він несподівано стає екстрасенсом, здатним прочитати ваші думки. Щоб отримати бажане, він починає говорити: «Ти вважаєш мене привабливим, я це знаю!», «Ти вважаєш, що я дотепний, це точно!», «Ти ж знаєш, що це неправда!» Ах, як було б добре, вмій чоловіки і справді час від часу читати наші думки (зрідка). Але, на жаль, це лише мрії. В реальності ж, швидше за все, якщо ваш улюблений різко починає розбиратися в тому, що ви думаєте, або відчуваєте по будь-якому питанню, він просто намагається вас «запрограмувати», тобто несвідомо думати так, як йому цього хочеться.

Часто зізнається в любові

Будьте пильні: надмірно романтичний чоловік або чогось від вас хоче, або дурeнь. Що краще – справа смаку. Всі маніпулятори чудово обізнані: кожна жінка мріє почути три заповітних слова, навіть якщо вона захоплено вдає, що прекрасно може обійтися і без них. Так що, варто вимовити сакраментальне «Я тебе люблю», як ви вже готові відправитися за коханим на край світу, а якщо буде потрібно – то і без нього, аби він був щасливий.

Звичайно, перераховувати зізнання в любові не варто, намагаючись зрозуміти – це ще щирий порив або вже маніпуляція. Але, в ідеалі, «я тебе люблю» це вам не «доброго ранку», вимовляється воно раз у житті, ну максимум два (незважаючи на сумнівні модні віяння), і, як правило, робити після цього якісь дії повинен саме чоловік , а не ви.

Порівнює вас з колишніми

Причому не має значення «в яку сторону», будь ви краще неї або ж навпаки – гірше. І те й інше порівняння, та й взагалі згадка тієї жінки, що була до вас – відмінний привід задуматися над поведінкою свого обранця. Якщо ваш благовірний з приводу і без згадує свою екс-кохану, швидше за все він хоче підігнати вас під якийсь неіснуючий ідеал. Ви завжди будете або гірше, або краще, а результат один: ви, прагнучи до великої і безкорисливої ​​любові, виконаєте всі вимоги маніпулятора.

Пакує валізи

Ось вона, остання інстанція. Так, такі представники сильної статі теж, на жаль, зустрічаються. Він приймається пакувати речі при найменшому нерозумінні, дзвонить мамі, обіцяє переїхати до неї негайно, вигукує вам образливі і зарозумілі фрази – коротше кажучи, робить все, щоб ви розплакалися, впали на коліна, все пробачили і прийняли блудного сина, а точніше блудного чоловіка назад в свої обійми.

Біда в тому, що рано чи пізно такі «втечі» можуть стати звичкою – трохи що, ваша половинка буде демонстративно кидатися до дверей. Питання в тому, як довго ви будете його зупиняти. Може потрібно, дозволити чоловікові піти з першого разу, якщо йому цього так хочеться?

Читайте також: Печиво “Горішки” на смальці: цей смак повертає мене у дитинство

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page