fbpx

8 порад щодо виховання дітей від Св. Матері Терези, щоб вони стали радістю для батьків та гордістю суспільства

Коли матір Терезу запитали, чи були в неї вихідні або свята, вона відповіла: «У мене щодня – свято!» Ця дивовижна жінка майже все життя присвятила допомозі хворим і безпритульним.

Мати Тереза стала прикладом жертовності та доброчинності для всіх часів, і виголошувала надзвичайно важливі поради щодо виховання дітей, щоб останні стали радістю для батьків та гордістю суспільства.

Пропонуємо вам вісім порад від Св. Матері Терези щодо виховання дітей:

1. Будьте уважні до того, що ви говорите своїм дітям. Дорослі недостатньо контролюють свої висловлювання, коли розмовляють з дітьми. Деякі батьки звертаючись до дитини, називаючи їх поганими словами: ледарем, дурнем, нездарою.

Цим батьки і вихователі гублять дітей. Діти, піддаючись навіюванню, через деякий час, дійсно, стають недопитливими, ледачими і ні на що не здатними.

2. Не треба лякати дітей чудовиськами, вовками, поліцією. Це не зробить їх ні розумнішими, ні добрішими.

3. Виховуйте дітей, подаючи їм бездоганний приклад. Діти не люблять повчань та нотацій, вони хочуть бачити ваші вчинки, а не слухати ваші слова.

4. За будь-яких обставин намагайтеся бути на висоті в очах своїх дітей. Не варто виставляти на показ свої слабкості і недоліки. Коли батьки дозволяють дітям бачити їх слабкості, діти хвилюються, втрачають орієнтацію, оскільки їм, як правило, нема більше на кого надіятись.

5. Знаходьте можливість як підтримати свою дитину, а не «опустити». Дитина, відчуває себе маленькою і слабкою, а тому хоче мати над собою непорушний авторитет, що захищає її. Дитина завжди шукає у батьків фізичної та психологічної підтримки.

6. Краще ніколи не бuти дитину. Хоча, якщо вона дійсно цього заслуговує, покаpaння їй не зашкодить, але будьте обережні! Ніколи не каpайте дитину, якщо ви злі. Тому що ви залишите в її пам’яті враження ненaвисті, злоби, а не справедливості. А для справжнього виховання дитина повинна відчувати, що ви справедливі і тому маєте рацію, караючи її.

Читайте також: Поки всі дивляться на новонароджену дитину, мама нової мами дивиться на свою дочку. Ні її чоловік, ні свекруха, ні сестра не можуть бачити те, що бачить рідна мати

7. Якщо вам і доводиться покарати дитину не виражайте ні злоби, ні ворожості. Дитина швидко забуде ляпaса, але ніколи не забуде ваш погляд, повний ненависті і злоби. Ваші покарання повинні бути продиктовані не тим, що у вас «увірвався терпець», а бажанням дати зрозуміти дитині, що для її ж блага існують правила, яких потрібно дотримуватись.

8. Робіть все для того, щоб діти не втратили довіри до Вас. Діти повинні безмежно довіряти своїм батькам і підкорятися їм. Це одне з основних правил виховання дітей в дружній і люблячій сім’ї. Так поводився Ісус в Назареті, тридцять років підкоряючись своїм батькам.

За матеріалами – Католицький оглядач

03/03/2019

You cannot copy content of this page