fbpx

А вчора у дитинки стрибнула температура. І тут я почула від чоловіка і його матері таке… Виявляється я безвідповідальна мама і погана дружина. Через мої оці видумки з новомодними способами виховання дитина занедужала. Неприємно, що втягнули ще й мою маму, адже хотіли через неї вплинути на мене. Мама вислухавши ввесь той бруд теж не змовчала

Не судіть строго, хочу почути думку людей і просто поділитися. Мені 26, моєму чоловікові 39. Відповідно, моя свекруха віку моєї бабусі.

Свекруха в мене дуже класна! Без хитрощів, надто пряма, але з гумором. Завжди шикарно виглядає, ніколи не вийде з дому без макіяжу, каблуків і укладки (а їй 73!). Загалом, я її приймаю повністю і ми жодного разу не мали непорозумінь (може, тому що живемо окремо, але дуже близько).

Так ось … У чоловіка це перша дитина, якої він дуже хотів і чекав. Після появи дочки наші думки з приводу догляду за малятком дуже відрізняються! Він слухає свою маму, і твердо впевнений, що «треба робити, як каже мама і ніяк інакше», але її поради, м’яко кажучи, застаріли років 30 назад. Інколи говорить таке, що й вусатий дядечко з телевізора ніколи в найгіршому сні не чув…

Колись, саме після отаких порад, моя мама мене ледь урятувала. З тих пір вікна навіть взимку були відкриті на провітрювання, ми ходили босоніж по снігу рано вранці (мені було років 5), пірнали в ополонку на Водохреще, і одягалися трохи легше інших (до цього дня). Підсумок такий, що я не можу перебувати в жаркому приміщенні, кутатися як капуста, я не відчуваю протяги і холод для мене абсолютно непомітний … а найголовніше, що я не проблем зі здоров’ям! Точніше інколи таки схоплю щось раз в 3-4 роки рівно на 2 дні. Вдома у мене, за словами друзів, холодно.

Продовжу те, від чого відійшла.

 До свекрухи ми ходимо раз в тиждень, але перед тим як ми йдемо (дитина з’явилась в кінці вересня), вона закриває всі вікна, гріє кімнату обігрівачем. Я розумію, що вона не хоче гірше, така у неї турбота, але через хвилину перебування там мені стає погано. Але до сьогоднішнього дня ми ходили втрьох, і я контролювала, щоб кватирка була відкрита, приміщення не нагріте, а малявка не закутана у триста ковдрочок. Свекруха щиро дивувалася, але не нав’язувала свої правила.

А вчора у дитинки підскочила температура. І тут я почула від чоловіка і його матері таке… Виявляється я безвідповідальна мама і погана дружина. Через мої оці видумки з вічним холодом дитина занедужала. Але ж у нас у квартирі 18 і мені жарко. Манюня теж спить в одному бодику і не змерзає. В чому моя вина.

Неприємно, що втягнули ще й мою маму, адже хотіли через неї вплинути на мене. Мама вислухавши ввесь той бруд теж не змовчала. Сьогодні вранці чоловік зібрав речі і сказав, що звернеться в службу опіки, адже я не виконую свої материнські обов’язки. А в манюні вже все гаразд. Дитинка сопе собі з рожевими щічками.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головне фото ілюстративне – pixabay.

You cannot copy content of this page