fbpx

А ви знаєте, навіщо це віконце між ванною кімнатою та кухнею в старих хрущівках?

Замислюючись про призначення цього загадкового вікна, багато людей лише багатозначно чешуть голову.  Джерело

За радянських часів хрущовок будували багато, і будували швидко. Щоб хоч якось компенсувати тісноту житла, талановиті архітектори придумували різні дрібнички в будинках. Одна з них – віконце між ванною кімнатою та кухнею.

Читайте також: Коли хочеться чогось особливого повітряного і ніжного, печу пляцок ” Венера”. Без перебільшення найніжніший з усіх пляциків

Замислюючись про призначення цього загадкового вікна, багато людей лише багатозначно чешуть голову. Існує версія, що вікно допомагає знизити ефект вибуху газової колонки, але справа в тому, що їх ставили ще до освоєння газу як засобу опалення.

Тоді існування віконця виправдали можливістю надати допомогу людині, якій стало погано у ванній кімнаті.

Ну що ж, залізти туди буде вкрай складно, але цілком собі реальний варіант.

Але відповідь архітекторів набагато простіша й прозаїчніше. Вікно у ванну – світлове. Так ізольовані приміщення висвітлюються в денний час, що сприяє економії електроенергії. А за старих часів люди могли не розпалювати гасову лампу кожен раз коли потрібно було помити руки.

Крім того, вікно сприяє кращій вентиляції приміщення, що вкрай важливо для ванної кімнати. А ще віконце у ванну візуально розширює кімнату, тому будинок здається більш просторим.

Ось для чого встановлюють віконця у ванну з кухні. І ні, зовсім не для підглядання, яким милом миється співмешканець. Дійсно, квартири повні загадок, наприклад, за бетонною стіною цілком може ховатися таємна кімната

You cannot copy content of this page