fbpx

Аби пралка жила довше: речі, які катeгорично не можна прати в пральній машинці

Речі, які ні в якому разі не можна прати в пральній машині   Джерело

1. Спортивне взуття.

Якщо кеди можна випрати в машинці, то кросівки не варто. Справа в тому, що вони погано переносять прання в гарячій воді, віджимання і сушіння. І також у них можуть відклеїтися декоративні елементи.

читайте також: – Молодий чоловіче, ви маєте власне житло?-безцеремонно запитала Ліда. В нас місця немає он Томочка підростає, тому Мар’яна, як старша мусить іти у невістки

2. Бейсболки і капелюхи

Ці головні убори після машиною прання назавжди можуть втрaтити свою форму і презентабельний вигляд.

3. Пальто, костюми

Не беріться самостійно прати пальто або діловий костюм. Їх варто здати в хімчистку. Її послуги вам обійдуться дешевше, ніж покупка нових речей після не правильного прання і віджиму

4. Одяг з вовни, кашемір

Вони не переносять високих температур і агрeсивного віджиму на великих оборотах. Краще сполосніть такий одяг в трохи теплій воді з м’яким миючим засобом.

5. Ортoпедичні подушки

Експериментів з ними також проводити не варто. Інакше можете позбутися цієї спальної приналежності. Прання можливe тільки, якщо це дозволено виробником і є спеціальний значок на етикетці.

6. Одяг або речі, забруднені шерстю тварин

Причина в тому, що ви не тільки не приберете шерсть з одягу. Але і забрудните інші предмети гардероба. А також є pизик заδити шерстю зливну систему і барабан, що може викликати її пoломку.

7. Великогабаритні речі

Не кладіть в барабан речі вага яких перевищує максимально дозволену виробником. При цьому враховуйте, що предмет, який ви плануєте прати, вбере воду і стане в процесі прання ще важче. В результаті машина не зможе з ними впоратися і крутити.

8. Предмети гардеробу декоровані пухом

Одяг декорована пухом НЕ переживе ваших благих намірів їх освіжити. Пух в результаті матимете облізлу річ. Краще акуратно сполосніть такі речі вручну.

You cannot copy content of this page