fbpx

Антоніна зібралася, взяла заздалегідь підготовлені подарунки та вирушила в гості. Але в квартирі Антоніна була неприємно здивована. Підготовкою до свята навіть не пахло. Внучки лежали на ліжку не розчесані, в піжамах. Невістка теж в своїй кімнаті не вставала з ліжка. Речі розкидані, на кухні гора брудного посуду. Всі зависали в інтернеті

Антоніна Дмитрівна в свої шістдесят років звикла кожен Новий рік зустрічати з подругами. Вони купували ігристе, готували салати і весело проводили час. А ось цього року одна подруга до дочки поїхала, друга занедужала. Виходило так, що Антоніні Дмитрівні ні з ким було проводити старий і зустріти новий рік. Але її це не турбувало. Нічого, думала жінка, телевізор подивлюся, м’ясо запечу, ось і буде мені свято.

Але вийшло інакше. Син зателефонував і запросив маму на гостину: «Мама, я за тобою заїду, заберу тебе, краще Новий рік у сімейному колі зустріти, ніж на самоті», – сказав Михайло. Антоніна задумалася. Вона сумнівалася в тому, що така ідея доведеться невістці до душі. З Мариною у неї теплих відносин ніколи не було.

Якось так виходило, що все Марині не подобалося, щоб Антоніна не робила, все не так. Поради дає не ті, подарунки дарує не ті. Вона часто пропонувала свою допомогу, могла б за онуками наглянути, на гуртки або басейн відводити, але Марина щоразу відповідала одне і теж: «Спасибі, ми самі справляємося». А ось від своєї матері допомогу вона приймала. І дякувала. А всім виглядом демонструвала свекрусі, що друга мама їй не потрібна.

Подруги радили Антоніні дарувати онукам не подарунки, а гроші, але вона була категорично проти. Подарунок-це подарунок, а що таке гроші? Витратив і ніякої пам’яті.

Ось тому Антоніна Дмитрівна і запитала сина: «А точно Марина знає про те, що ти мене в гості запрошуєш? Вона проти не буде?». Михайло запевнив, що Марина все знає і чекає свекруху. І взагалі у всіх чудовий настрій і вже всі готові зустрічати свято.

Антоніна зібралася, взяла заздалегідь підготовлені подарунки та вирушила в гості. Син зустрів її біля під’їзду, підвіз і відправився ставити машину в гараж.

Але в квартирі Антоніна була неприємно здивована. Підготовкою до свята навіть не пахло. Внучки лежали на ліжку не розчесані, в піжамах. Невістка теж в своїй кімнаті не вставала з ліжка. Речі розкидані, на кухні гора брудного посуду.

Всі зависали в інтернеті.

— Це що таке? Я до вас свято приїхала зустрічати, а ви валяєтеся не вмиті і не одягнені? Ану беріть ганчірки, ми зараз швидко порядок наведемо, – весело скомандувала вона.

Молодша внучка побігла за бабусею, Антоніна взяла на себе посуд, сина відправила мити ванну кімнату, а коли повернулася в зал, то виявила, що старша внучка і невістка навіть не ворухнулись.

— У холодильнику їжа є на святковий стіл. Я замовила, вже привезли. Турбуватися нема про що. Та й до Нового року ще є час, – сказала Марина. – Я вчора пізно проект здала, дуже втомилася, сьогодні хочу відпочити і нічим не займатися.

Антоніна не витримала:

— Втомилася вона, від чого? Ти не машини розвантажуються, а папірці з місця на місце перекладаєш. Поясни, як може втомитись бухгалтер за комп’ютером сидячи цілісінький день?

Потім розвернулася до старшої онуки і додала:

— Давай сюди телефон, я його зараз у вікно відправлю. Доросла дівчина, не соромно? Бабуся працює, а вона лежить тут.

В цей час до кімнати увійшла невістка:

— Ви трохи оберти скиньте! – сказала враженій Антоніні. – Ви у мене вдома, якщо щось не влаштовує, то забирайтеся до себе, там і вказуйте.

Антоніна Дмитрівна не повірила своїм вухам. Так з нею ще ніхто не розмовляв, тим більше при онуках. Вона розвернулася, накинула дублянку, взяла всю сумку і вийшла в під’їзд. А її ніхто і не зупиняв. Навіть син не передзвонив.

Вдома було самотньо.

— Ось зустріла Новий рік, – подумала Антоніна. А потім вона включила телевізор, нарізала салати. – І чого я хвилююсь, я ж і раніше дізналася, що невістка до мене так холодно ставиться, нічого нового не відбулося.

Але краще пізно, ніж ніколи. Антоніна знала, тільки відмовлялася вірити.

По телевізору розпочалася святкова програма, а Антоніна вирішила, що потрібно взяти під опіку жінку з дитиною.

Буває ж так, що люди потрапляють в складні життєві обставини, ось вона і допоможе такій людині. Може взяти її до себе в квартиру, забезпечити дах над головою. А якщо жінка погодиться за нею доглядати, то і квартиру перепише. А як бути інакше? Сина, мабуть, Антоніна втратила вже давно, коли він тільки одружився. Ось сьогоднішня ситуація відкрила їй очі. Потрібно самій думати про своє майбутнє, а не сподіватися на милість і поблажливість невістки і сина.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page