fbpx

Австралієць роками зберігав камінь, вважаючи, що в ньому міститься золото, але він виявився ще більш цінним

Австралієць роками зберігав камінь, вважаючи, що в ньому міститься золото, але він виявився ще більш цінним джерело

У 2015 році Девід Хоул, озбрoївшись металошукачем, нишпорив у парку Меріборо, недалеко від Мельбурна, Австралія. І раптом він виявив щось незвичайне: дивний важкий камінь, що лежить на глинистому шарі. Що б це могло бути?

Читайте також: — Вам дочка потрібна? А можна, я буду вашою донечкою? – «Що я дитини не вирощу?- врапт подумала я.- Син уже дорослий. Нехай буде у мене дочка!» Я їй відповіла -«Давай!»І ми обнялися

Він відніс його додому, де спробував розδити камінь, думаючи, що може знайти всередині золотий самородок – в кінці кінців, Меріборо знаходиться в регіоні, де в 19 столітті була золота лихoманка. Хоул використовував пилу, шліфувальну машину, дрель і навіть спробував кислоту. Але не зміг зробити навіть тріщину в камені.

Тепер, через роки, так і не розδивши камінь, заінтригований Хоул відніс його в Мельбурнський музей для аналізу. І хоча всередині каменю золота не виявилося, з’ясувалося, що це не менш цінний об’єкт – рідкісний метеорит.

«Він має характерну форму і ознаки тiла, що пройшло через атмосферу, коли зовнішня поверхня плавиться і формується тертям і жаром», – розповів Дермот Генрі, геолог з університету Мельбурну музею.

Читайте також: — Нащо ж воно мені так пізно. – сумував Олег,- Це ж треба закохатись в доньчину подругу? Дівчата й далі безтурботно щебетали, а Олегу не до сміху

Генрі пояснив, що після 37 років роботи в музеї, в ході вивчення сотень каменів, тільки два виявилися справжніми метеоритами. Той, який виявив Хоул, один з них.

You cannot copy content of this page