fbpx

«Бармак» – це татарське печив, яке готую не перший рік. Готується легко, смакує надзвичайно) Вперед на кухню!

Сьогодні у нас вкусняшки з татарської кухні. Рецептик для поціновувачів горіхової випічки.

«Бармак» – це татарське печиво у вигляді рулетиків з горіховою начинкою, надзвичайно смачне та хрумке. Свою назву печиво отримало через схожість з пальчиками (дослівно «бармак» перекладається, як пальці). Готується легко, смакує надзвичайно) Вперед на кухню!  Джерело

Нам потрібно:

  • борошно – 450-500 г
  • масло вершкове – 50 г
  • сметана – 300 г
  • сіль – дрібка
  • цукрова пудра – для посипання печива.

Читайте також:Той самий улюблений домашній квас із чорного хліба. Такий квас можна запропонувати і дитині, адже готується він без шкідливих добавок або дріжджів

начинка:

  • горіхи волоські – 200 г
  • цукор – 200 г
  • масло вершкове (розтоплене) – 50 г

Спочатку потрібно приготувати начинку для печива.

Для цього, підсушені волоські горіхи потрібно подрібнити блендером в дрібну крихту. Змішати горіхи з цукром та розтопленим вершковим маслом.

Для тіста, розтопити вершкове масло, додати в нього сіль, сметану і борошно. Замісити м’яке, еластичне тісто (як на пельмені). Борошна може знадобитися більше або менше, як зазвичай це буває. Тому краще додавати його поступово.

Тісто розділити на 2-3 частини, щоб було зручніше працювати. Розкачати тісто якомога тонкіше у великий квадрат (чим тонше тісто, тим смачніше печиво!). Розрізати на квадратики розміром 10х10 см, за бажанням можна і менше. На кожен квадрат покласти начинку, рівномірно розподіливши її і скрутити в рулетик.

Рулетики викладаємо на деко, застелене пергаментом і випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці 20-25 хвилин (орієнтуйтесь на свою пічку). Рулетики повинні злегка зазолотитися. Якщо Ви пересушите їх, то вони будуть сухими і твердими. Готове печиво повністю остудити, присипати цукровою пудрою і можна заварювати кавусю) Смачного!

З порції виходить 50-60 шт., все залежить від того наскільки тонко Ви розкачаєте тісто і якого розміру будуть Ваші печенюшки. В деяких рецептах бармака зустрічала, що в начинці масло замінюють водою, в принципі можна спробувати) Щоб не морочитись з квадратиками, можна розділити тісто на однакові кульки, розкатувати їх, класти начинку і скручувати в рулетики.

You cannot copy content of this page