fbpx

Безкоштовні пoлoги дружини Омеляна у США змусили українців уважніше придивитись до його декларації

В Україні півтора тижня обговорюють cкaндал навколо пoлoгів дружини міністра інфраструктури Володимира Омеляна Світлани Бевзи в США. Цей факт змусив українців уважніше придивитись до декларації чиновника, йдеться у сюжеті ТСН.Тиждень.

Згідно з декларацією міністра, земельна ділянка належить родичці дружини. Будинок котеджного типу, у якому живе подружжя, записаний на ту ж родичку. Позашляховик, на якому їздить міністр, записаний на його брата. Ще одна машина, якою користується Світлана, оформлена на маму Володимира Омеляна. Родина міністра володіє земельною ділянкою, три квартири, гараж, ювелірні вироби. За минулий рік ця пара заробила на двох 2 мільйони 370 тисяч 767 гривень. Мають ще валютні збереження готівкою і в банках.

Слід зазначити, що у Володимира Омеляна та Світлани Бевзи є син Марк і донька Анна. Діти наpoдились в Америці. Це означає, що вони автоматичні претенденти на американське громадянство.

При надії три місяці тому успішна дизайнерка поїхала показувати свою колекцію на один з найпрестижніших подіумів світу – Нью-йоркський тиждень моди, за участь у якому треба платити від 10 до 20 тисяч доларів.

Читайте також: Дружина Омеляна показала фото дочки, яка народилася в США

Світлана Бевза сама повідомила у статті про улюблені місця для відпочинку, розваг та обідів у Нью-Йорку. Серед них є ресторан французької кухні LE COU COU, де одна страва коштує в середньому 30 доларів. Заклад Роберт у музеї мистецтва та дизайну із шикарним видом на Бродвей. Середня ціна однієї страви на вечерю в межах 20 доларів, а ще десерт за 12. І кава – 6 доларів. Плюс чайові в розмірі 10-15%.

Якщо Світлана скромно обідала однією основною стравою з десертом та кавою плюс чайові, то мала би викласти 42 долари. А ще з нею був маленький Марк, тож цю суму можна помножити щонайменше на півтора. Світлана там була 3 місяці. Тобто, харчуючись щонайменше раз на день у одному з цих ресторанів, вона витратила більше 130 тисяч гривень.

До того ж, у Facebook Світлана Бевза захоплено розповідала про виступ бенду Вуді Алена. Квиток і столик коштують близько 300 доларів.

Володимир Омелян людина з двома вищими освітами. Обидві здобув у Львові. І від перших днів після навчання він  чиновник. Ніякого бізнесу – лише держслужба з вітчизняною зарплатою. Він має довжелезний послужний список. Завжди гарно вбраний – данина дружині дизайнерці.

За останні роки запам’ятався кількома cкандалами: з керівником Укрзалізниці Войцехом Бальчуном не міг поділити сферу впливу. Одного разу на засіданні уряду через це його відчитував Володимир Гройсман. Згодом був скандал, пов’язаний із лоукостером Rayanair. Міністр демонстрував зацікавленість у роботі цього авіаперевізника в Україні.

Минулого року Омелян забувся задекларувати майно родичів, яким користувався. Садибу, вартістю 7 мільйонів гривень, яку ніби-то винаймав у двоюрідної племінниці дружини за 15 тисяч гривень в місяць. Позашляховик брата Максима BMW X5 2015 року, яким користується. Цим зацікавилися у Антикорупційному бюро, але підозри ще не висунули.

“В Америці ніхто не приїжджає наpоджувати на швидкій допомозі. У Вас почалися пepейми – ви телефонуєте своєму лікарю, який приймає в певній лікарні. Довільно в лікарню ви не можете приїжджати наpoджувати. Жінки, які нічого не планують, це дуже бідні жінки”, – повідомила Катерина Панова, яка наpoджувала в Америці.

Її страхова компанія заплатила за це сім тисяч доларів. Але Нью-Йорк – одне з найдорожчих міст світу, тому вартість пoлoгів там можна щонайменше подвоїти, каже Панова. Про те саме сказали у компанії, яка допомагає відправляти жінок наpoджувати в Америку.

Безкоштовні пoлoги американський експерт у питаннях міграції називає не інакше, як везіння. Або шахpaйством за рахунок американських платників податку.

“Здається, вони просто прийшли до шпиталю без страховки, тому шпиталь з огляду на внутрішню політику підписав цю жінку на програму Медікейд. Бо вона от-от наpoдить дитину, а народжує вона американського громадянина”, – повідомив Стівен Камарота, експерт у питаннях міграції.

Після усіх аргументів Володимир Омелян і собі засумнівався: чи справді законно народила його дружина безкоштовно, і пообіцяв з’ясувати, чи не завинив він американським лікарям гроші.

Якщо порахувати ще переліт за океан на трьох людей в два боки, вийде щонайменше 2 тисячі доларів. Володимир Омелян казав, що це квартира 30 м квадратних. Судячи з фото, виглядає квартира пристойно. Оренда такої коливається в межах 3-4 тисяч доларів на місяць. Беремо середню цифру множимо на 3 місяці. Виходить 10 500 доларів.

За скромними оцінками перебування і пoлoги у США обійшлись родині міністра в один мільйон 181 тисячу гривень. Але якщо пoлoги справді були безкоштовними, трохи менше 900 тисяч гривень. Це означає, що на поїздку вони мали витратити більшу частину того, що заробили минулоріч. Точні цифри розтрат Омелян пообіцяв внести у декларацію 2018 року. Тож, наприкінці року зможемо перевірити, як сильно недо- чи переоцінили фінансову спроможність міністра інфраструктури.

You cannot copy content of this page