fbpx

Боже, нам єдність подай: Новорічне привітання Президента України з 2019 роком(відео)

Президент України Петро Порошенко привітав українців із 2019 роком. У щорічному зверненні глава держави виголосив свої вітання, стоячи на фоні Софійського собору в Києві, де відбувся Об’єднавчий собор церков у єдину Православну церкву України, пише 24 канал.

“Днями, разом із благою вістю про народження Спасителя, Україна отримає довгоочікуваний Томос – грамоту від Вселенського Патріархату. Вона документально засвідчить нашу духовну незалежність. Ми стали далі від Мoскви і ближче до Європи”, – зауважив президент.

Він наголосив, що сила народу – в єдності.

“Боже, нам єдність подай. Хотілося б, щоб саме ці слова стали гаслом для наступного року, для влади, для суспільства і для кожного громадянина. Тим більше, що 2019-й – це століття Акту злуки, століття нашої соборності. І ми нічого не прагнемо, більше, ніж миру, і ніхто не прагне миру, більше, ніж ми”, – сказав президент.

Він привітав від імені українського народу військових, які забезпечують тишу і спокій у новорічну ніч.

Читайте також: “Навіть відсунули трансляцію традиційного звернення президента України”: заява Зеленського про заявив, що йде у Президенти

“І хай вдячність нашу і тепло наших сердець відчують і моряки, які перебувають у poсійському пoлоні, і поpaнені серед них Андрій Ейдер, Василь Сорока, Андрій Артеменко, і українські політв’язні в poсійських тюpмах, і наші громадяни, які стали заpучниками на тимчасово окупованих територіях. Я звертаюся до мільйонів співвітчизників у Кpиму та по той бік Дoнбасу. Ми обов’язково повернемося до вас з миром, якою б довгою не була дорога,
– запевнив глава держави.

У своєму зверненні він також висловив переконання, що найважче – вже позаду, а попереду – зростання економіки і відновлення рівня життя.

“Головне – у передвиборчій гонитві – не затоптати паростки розвитку, пророщені ціною великих жеpтв і колосальних зусиль кожного з вас. І тоді ми точно переможемо. Бажаю всім щасливого Нового року. Щоб наша доля нас не цуралась. Слава Україні!”, – завершив своє привітання Порошенко.

До привітання президента приєднується редакція Intermarium.new. З Новим роком, Україно!

Опубліковано 1 грудня 2018  року

You cannot copy content of this page