fbpx

Через вoєнний стан залізниця працюватиме в особливому режимі: деталі

Через вoєнний стан залізниця працюватиме в особливому режимі. Україна запроваджує додаткові заходи із забезпечення охорони і оборони об’єктів інфраструктури.

Про це розповів міністр інфраструктури України Володимир Омелян, повідомляє прес-служба відомства, передає 24 канал.

Так, Омелян доручив посилити охорону і оборону вокзалів, залізничних станцій, аеропортів, портів та інших об’єктів інфраструктури. Окрім того, запровадять особливий режим роботи залізничного транспорту.

“Він передбачає забезпечення пропускної спроможності залізничної мережі та відповідного рухомого складу для потреб оборони в основних напрямках, визначених Генеральним штабом Збройних сил України” – заявив міністр.

Читайте також: Український моряк Андрій Ейдер зателефонував дівчині та розповів, як зараз почувається

За його словами, пріоритетність при призначенні поїздів буде узгоджуватись із рішеннями військового командування.

Також міністр інфраструктури анонсував створення оперативного штабу для взаємодії з військовим командуванням та військовими адміністраціями. Він забезпечуватиме дотримання правового режиму воєнного стану.

“Ми працюємо в штатному режимі. Ніякої пaніки немає. Всі дії виважені і скоординовані. Готовність до захисту об’єктів інфраструктури та оборони держави найвища”, – сказав він.

Омелян наголошує, що планується за швейцарським зразком запровадити активну участь співробітників сфери транспорту у територіальній обороні.

“В кожного напоготові повинен бути “тривожний рюкзак” з триденним запасом всього найнеобхіднішого та чітке розуміння його дій у разі атaки ворога”,– пояснив міністр.

Окрім того, найближчим часом будуть проведені польові військові навчання з метою злагодження та відпрацювання координації. У них візьмуть участь представники центральних органів державної влади, керівники і працівники підприємств, установ та організацій, що перебувають у сфері управління Міністерства інфраструктури.

You cannot copy content of this page