fbpx

Чоловік дзвонить мені, у мене був телефон вимкнений – нарада у шефа. Він терміново їде додому, забирає зі шкатулки всі мої гроші і додає ще свої. Тепер у свекра є машина, а у мене не буде шуби!

Моя історія така – двояка, навіть не знаю, як до цього поставитися. З одного боку: я добра і розуміюча людина, завжди готова до взаємовиручки. Але з іншого боку – можливо досить мною користуватися? Тим паче прикро, коли це роблять рідні люди, в моєму випадку – чоловік зі свекром. Словом, зараз розповім все по порядку.

Я вийшла заміж за хлопця, якого виховував батько. Мами мого чоловіка не стало, коли йому й року не було, він її навіть не пам’ятає. Якийсь час батькові допомагала бабуся, але потім він переїхав з сином до нашого міста і взагалі залишився без жіночої допомоги, навіть жодного разу не одружився. Так, свекор – чоловік не поганий, але постійно якийсь розсіяний, невдачливий, вплутується вічно в якісь безглузді ситуації. І шкода його, і незрозуміло – як йому це вдається? Особливо він магніт для всяких пройдисвітів. І шкода його, і в той же час іноді дратує його безглуздість: постійно міняє роботу, де його просто-напросто «кидають» з грошима. Ми з чоловіком відщипнемо від своєї зарплати, щоб він без їжі не сидів, він обіцяє віддати, але ми вже рукою махнули – все одно не віддасть!

Але історія не про це. Нещодавно був у мене день народження, а точніше навіть – ювілей! Вирішила зробити його на природі – друзів і рідні багато, вдома не розмістити, а біля озера – дуже навіть з радістю і бюджетненько. Зібрали туристичний стіл і стільці, мангал, шашличок замаринували, фрукти-овочі, нарізка, напої – все відмінно, навіть автобус туди-сюди гостей привозив. Всі були дуже задоволені! Я заздалегідь всіх попросила нічого не дарувати, тільки гроші, адже так давно хочу здійснити свою мрію: купити шубку на зиму. Хоч би скільки отримала в якості подарунка, а якщо не вистачить – потім скажу.

Подарували аж 17 тисяч гривень! Оце так! Думаю – восени почнуться сезонні розпродажі, треба не прогавити. Поклала гроші в скриньку. До слова сказати – свекор на ювілей не прийшов, працював в нічну, нарешті влаштувався на офіційну роботу з білою зарплатою, хоч і невисокою. Просто привітав телефоном. Так ось, у нього була до цього машина – старенький «москвич», який вже повністю проіржавів і не їздив. А машини йому дуже не вистачало – навіть на роботу їздити, адже ходить з паличкою після старих проблем. Словом, все з цього і почалося.

Взяв він вперше в своєму житті позику, щоб купити машину на ходу. Пішов на авторинок, шукати щось підходяще. Вже збирався брати якусь мізерію, але все ж зателефонував моєму чоловікові – порадитися. Той приїхав, подивився і жахнувся – батькові, як завжди, хотіли всунути машину, яка два дні поїздить і зламається, та ще й з документами проблеми. А поруч стояв цілком хороший автомобіль, але він продавався за вищою ціною (потім скинув продавець), навіть вже якісь покупці на авто були, поруч крутилися. Звідки брати гроші? Чоловік дзвонить мені, у мене був телефон вимкнений – нарада у шефа. Він терміново їде додому, забирає зі шкатулки всі мої гроші і додає ще свої. Тепер у свекра є машина, а у мене не буде шуби!

Чоловік про це сказав мені тільки ввечері. Я дуже сильно засмутилася – моя мрія не здійснитися! Чоловік запевняє, що батько віддасть гроші до осені, це просто борг, але я не вірю! По-перше, він нам ніколи нічого не віддавав, а по-друге, з чого він віддасть? Він самотній, у нього тепер позика, зарплата маленька, а інших доходів немає. Чоловік каже, що в крайньому випадку він сам відкладе цю суму до осені або гроші у банку на шубу візьме, але це вже будуть наші сімейні гроші, з нашого бюджету! Десь в глибині душі мені і шкода свекра, але себе шкода більше! Ну як до цієї ситуації нормально ставитися?

Фото – ілюстративне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page