fbpx

Чоловік, що стоїть в черзі за бургером, – Білл Гейтс. Ось як живуть по-справжньому багаті люди!

Ім’я Білла Гейтса знайоме кожному. Це засновник корпорації Miсrosoft і друга найбагатша людина в світі, чий статок оцінюється в понад 95 мільярдів доларів. Також Білл відомий як один з найскромніших людей планети, а також як головний філантроп сучасності – Гейтс офіційний рекордсмен по витраченим на благодійність сумам.

Нещодавно весь Інтернет облетіло фото Білла Гейтса, який спокійненько стоїть у черзі в звичайній закусочній. Можеш щось подібне уявити у нас? Саме так. А вся справа в особистих принципах, які чомусь дуже сильно відрізняються у нас і на Заході. Але так як підприємець часто ділиться своїми життєвими правилами, ми вирішили розповісти тобі про них, щоб було чим надихатися.

Йди за успіхом

Неважливо, хто ти і що робиш, ти завжди повинен бути націлений тільки на успіх. Ніколи не можна опускати руки або вважати, що ти ні на що не здатен. Націленість на успіх в корені може змінити твоє життя, поведінку, почуття власної гідності і ставлення до багатьох речей.

Все має значення

Дехто вважає, що вони занадто гарні, щоб смажити бургери. Але ж для багатьох така робота – це шанс закріпитися в житті. Будь-яка, навіть найменша робота важлива, адже до успіху можна прийти і маленькими кроками теж. Головне – завжди йти вперед.

Єдиний шанс

Дуже багато чого в житті відбувається лише один раз, тому потрібно використовувати кожну можливість по максимуму. Якщо ти упустив щось, не варто впадати у відчай, пізніше трапиться щось інше, і ти зможеш спробувати ще раз.

Самостійність

Обов’язково варто запам’ятати, що твій успіх залежить тільки від тебе. Ніколи не покладайся на інших, роби все сам, йди вперед, пробуй, експериментуй. Ніхто і ніколи не приведе тебе за ручку до успіху.

Без зусиль немає результатів

Також важливо запам’ятати, що життя несправедливе. Ти повинен бути готовий до цього, повинен вміти адаптуватися. Повинен запам’ятати, що рух вперед завжди буде коштувати маси зусиль, які треба обов’язково докладати. Успіх не звалиться на тебе з неба, ти не будеш заробляти 25 000 в місяць, якщо сам не доб’єшся цього.

І все це не просто слова. Заробити більше 90 мільярдів, створити одну з найбільших корпорацій в світі – це не жарти. У такому ж ключі Білл і власних дітей виховує, адже, коли його не стане, все його майно піде на благодійність. Зовсім трохи дістанеться його дітям, але він дав їм чудову освіту, щоб ті змогли самі реалізувати себе в житті.

Джефф Безос – нинішня найбагатша людина в світі подібною скромністю, може, і не відрізняється, але його капітал говорить сам за себе. Зате Джефф, як і Білл, не проти поділитися з іншими секретами свого успіху.

Знайди собі музу

Безос неодноразово намагався налагодити особисте життя, поки не зустрів Маккензі, з якою прожив у щасливому шлюбі 24 роки. Він шукав жінку, яка стане його музою, яка витягне його з розряду другоcортних людей. Адже не дарма кажуть, що за кожним великим чоловіком стоїть жінка. Тому Джефф всім рекомендує знайти жінку, здатну надихнути на щось більше.

На жаль, не так давно пара розлучилася, але в інтерв’ю вони запевняли, що залишаються близькими друзями. Занадто багато їх пов’язує, і ці зв’язки вони не мають наміру обривати. Крім шлюбу, природно. Хто знає, що сталося в їхній родині, але порада все одно слушна, чи не так?

Альтернативи

У кожної людини завжди повинні бути альтернативні варіанти. Найскладніше в такому підході – в разі невдачі не боятися почати все з нуля. У Безоса часто запитують, що б він робив, якби не Amаzon. Виявляється, мільярдер завжди мріяв стати барменом. Як він сам каже, йому не звикати починати з нуля і нічого страшного він у цьому не бачить.

Дотримуватися балансу

Хоча сам Джефф надає перевагу слову «гармонія». Вся штука в тому, щоб ніколи не змішувати сім’ю і роботу, вони повинні не заважати один одному, а доповнювати. Сімейне щастя робить працівника щасливим в цілому і більш продуктивним. І навпаки, успіхи в кар’єрі роблять людину більш врівноваженим і позитивним чоловіком і батьком.

Необхідність поразок

Помилки життєво необхідні, оскільки вони дарують людині неоціненний досвід. У Джеффа цей принцип працює навіть у вихованні власних дітей. Багато людей обурювалися тим, що Безос занадто багато дозволяли своїм дітям ще в ранньому віці. Наприклад, вчили користуватися ножами в 4-річному віці. «Я б радше хотів бути батьком дитини з дев’ятьма пальцями, ніж дитини, яка не має можливості пізнавати реальний світ».

Зберігай цікавість

«Світ настільки складний, що інколи доводиться ставати справжнім експертом в тій чи іншій справі, щоб знайти рішення. На жаль, як тільки ви стаєте експертом, ви ризикуєте опинитися в пастці інформаційних догм. Ви починаєте абсолютно точно знати, “як треба”, і втрачаєте можливість з’ясувати, “як можна було б”».

2018 рік став кaтaстрофічним для Марка Цукерберга і Fаcebook. Скандал з Саmbridge Anаlytica серйозно похитнув довіру користувачів до соціальної мережі. Але тим не менше Марк не опустив руки і продовжує наполегливо працювати над своїм дітищем. Його ім’я все ще синонім слову «успіх», і ось завдяки яким принципам.

Міняй світ

Не варто створювати щось просто заради того, щоб створити. У твоїх дій повинна бути мета, наприклад, Марк хоче змінити світ на краще і вважає це найбільш гідною метою. А з такими грандіозними планами все інше буде виходити саме собою.

Хороша команда

Хороша команда – запорука успіху. І ніколи не варто шукати винного, якщо є проблеми, то проблеми у всієї команди і всім разом потрібно їх вирішувати. Якщо команда працює як єдине ціле – успіх не за горами.

Дружба

Друзі – найцінніше надбання в світі. Це не тільки люди, які тебе підтримують, а й люди, у яких ти можеш навчитися чомусь новому або корисному. Ніколи не варто припиняти вчитися у інших.

Улюблену справу

Своє заняття потрібно любити, як самого себе. Марк заснував свою компанію не заради грошей, а тому що йому по-справжньому подобалося те, чим він займається. Улюбленій справі можна віддавати всього себе і отримувати натомість лише задоволення.

Робота Робота робота…

«Ми просто сиділи за комп’ютерами ці шість років і писали коди», – саме так Марк описує історію Facebook. Наполеглива праця завжди буде винагороджена, адже, не доклавши зусиль, нічого не доб’єшся.

У кожної успішної людини був свій шлях, але не можна не помітити, що керувалися вони приблизно одними й тими ж принципами. Хто знає, може це і є якась універсальна формула успіху? Нашими людьми майже завжди рухає жадібність і спрага наживи, а тому, досягнувши успіху, вони перетворюються в ще більш нехороших людей, ніж були. Дуже прикро, що існує величезна прірва між нашими і зарубіжними мільйонерами.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page