fbpx

Чоловік сів до столу їсти і між іншим, смачно жуючи, заявив, що його батьки їдуть до нас жити. Я й рота не встигла відкрити, як він посипав дрібним горохом, мовляв вони вікна надумали міняти і що зараз будинку батьків дуже холодно, та й підлогу в кімнатах зняли, тож жити фактично ніде

Чоловік сів до столу їсти і між іншим, смачно жуючи заявив, що його батьки їдуть до нас жити. Я й рота не встигла відкрити, як він посипав дрібним горохом, мовляв вони вікна надумали міняти і що зараз будинку батьків дуже холодно, та й підлогу в кімнатах зняли, тож жити фактично ніде.

Мої свекри звели величезний триповерховий будинок за містом. Свого часу вони їздили на заробітки і всі кошти вкладали в той дім. От тільки свекрусі все не те і не так було. На мої пам’яті за останні вісім років це вже шостий капітальний ремонт. То тепла підлога не зручна, то з вікон дме, то на лінолеумі пляма і взагалі мити його не виходить у свекрухи.

Свекор мій людина спокійна і покладиста. Забажала жінка вікна поміняти, то й робить. Нині знову переробляють зроблене і вважають, що можуть приїхати жити до нас.

— А в мене згоди ніхто не запитує? – дивлюсь на чоловіка – Я не служниця, щоб усіх обходжувати та обслуговувати. Коли ми до до твої батьків жити просилися нам показала на двері. Та й четверо котів у нас в квартирі ніколи не житимуть.

Я чекала будь-чого, але точно не такої відповіді:

— Вони уже в місті. Що не пускати в квартиру? – ображено каже чоловік.

Незважаючи на таку категоричність, приймати рідню чоловіка у своїй квартирі я не збиралася. Вони мають чотири коти заокеанської породи – свекруха продає кошенят, тим і заробляє. так от, біля тих котів і чхнути не можна. Вона радо нас на підлозі спати покладе, але її оці лисі і вухасті коти будуть спати в нашому ліжку і під нашою ковдрою. Ще й поводитись ми повинні будемо тихо, аби не потривожити чергову “мамочку”.

Свого часу нам із чоловіком не було де жити. Ми вклали досить велику суму грошей у свою цю квартиру, яка тоді ще будувалась. Будівництво на певний час спинили і вийшло так, що ми ще й в той період без житла лишились. Уявіть, як ми мали жити? Звісно, довелось до його батьків проситись. думала я наївна що місця там усім вистачить. Ага!

Свекруха нам тоді прямо сказала, що ми їй заважатимемо і взагалі на їхню допомогу ми розраховувати не можемо у них своїх справ купа.

От тепер я повинна прийняти їх?

Сцена вийшла не дуже гарна, бо чоловік їх у дім припрошує, речі заносить, а я сказала, що проти того, аби вони тут жили. Свекруха почала стосунки з’ясовувати, а свекор її заспокоювати. Зрештою, з нашої квартири вийшли троє: чоловік і його батьки.

Нині мій чоловік разом із батьками проживає. Говорить що після того, як я зробила він не вважає, що ми зможемо жити разом.

От скажіть мені, як я мусила вчинити? Ви б у двокімнатну квартиру четверо котів і свекра зі свекрухою які вас колись на вулицю виставили, впустили б?

От просто цікаво, мене що, так важко зрозуміти?

12,05,2023

Головна картинка ілюстративна.

You cannot copy content of this page