fbpx

Чому і за що «Рошен» зобов’язали сплатити 23 млн грн в бюджет

Мова йде про будівництво бісквітного комплексу у Борисполі

Господарський сyд Київської області став на бік виконавчого комітету Бориспільської міськради і прuсудив ТОВ «Бісквітний комплекс «Рошен»» доплатити 23,19 млн грн пайового внеску в бюджет за будівництво фабрики. Про це йдеться в рішенні Господарського сyду Київської області від 15 жовтня, передає Радіо Свобода.

Сyд визнав чинною укладену Додаткову угода №2 між містом та компанією, відповідно до якої пайовий внесок має складати 10% від кошторису будівництва бісквітного комплексу «Рошен» у Борисполі (667,31 млн грн). І оскільки ТОВ «Бісквітний комплекс «Рошен» заплатив лише 30 млн місту, сyд зобов’язав ТОВ «Бісквітний комплекс «Рошен» доплатити у бюджет решту – 23,19 млн грн (попередньо з боргу вирахували вартість прокладення до комплексу інженерних споруд та комунікацій).

Нагадаємо: у 2016 році «Схеми» розповіли що компанія «Бісквітний комплекс «Рошен» (один із підрозділів корпорації «Рошен») отримала 7,5 га у Борисполі на позаконкурсних умовах – без конкурентів і земельного аукціону.

Крім цього, журналісти «Схем» розповіли, що глава міста Бориспіль на етапах погодження надання землі під комплекс змінював свою позицію щодо можливого розміру пайового внеску «Рошен» в бюджет міста. У 2015 році він заявляв, що корпорація заплатить місту 130 млн грн (10% від тоді анонсованої тоді вартості проекту в 1,3 млрд). А вже за рік погоджувався на 30 млн від «Рошен», тобто на суму вчетверо нижчу.

Зрештою, кошторис бісквітного комплексу склав не 1,3 млрд, а 667,3 млн гривень. Відповідно до додаткової угоди між містом та корпорацією, розмір пайового внеску мав скласти 10%, тобто більше 60 млн грн.

Читайте також: Вони їхали безлюдною вулицею. Падав мокрий сніг, примерзав на дорозі. Було слизько. Це пізніше у мiліцейських зведеннях напишуть, що він не спрaвився з керуванням

Тепер, відповідно до рішення суду «Рошен» має доплатити в бюджет Борисполя 23,19 млн, крім тих 30 млн, які корпорація вже сплатила

You cannot copy content of this page