fbpx

Чому наші предки ніколи не мили підлогу на ніч, і вам не варто

Стародавні язичницькі коріння нашого народу часто виявляють себе і сьогодні. Безліч прикмет, пов’язаних з веденням домашнього господарства, обмежують спокійний процес домоводства. Чого варто тільки заборона на витирання рук одним рушником двома людьми одночасно. У кожної господині є свої міркування на те, як правильно займатися прибиранням.

Однак існують, так звані, традиційні порядки, яким слідували ще наші прабабусі. До таких правил належать заборона на вечірнє і нічне миття підлоги.

Читайте також:Гарна новина: верховний суд визнав законними нерозмитнені особисті авто на “євробляхах”

Чому не можна мити підлогу ввечері – прикмети, що прийшли з давнини:

Старовинні вірування свідчили, що звільнений від сміття простір, в нічний час, заповнюється злими духами, які починають творити свої чорні справи.

Виметание сміття у вечірній час – це винесення і вимивання з дому благополуччя і достатку. Вважалося, що грошей такій сім’ї не бачити.

Миття підлоги ввечері стає причиною сімейних сварок і негараздів.

Всі ці прикмети об’єднує одне – вони віщують неблагополучний результат життєвих подій. У давнину вважалося, що денний час – це час добра, процвітання і щедрого врожаю. Нічний же час і місячне сяйво визнавався мeртвuм, коли процвітає нечисть. Звідси і таке ставлення до всіляких нічних дій. Однак таким заборонам існують і цілком розумні пояснення.

Чому не можна мити підлоги на ніч – раціональні причини:

Інноваційні, сучасні засоби для миття підлоги в закритих приміщеннях, потребують подальшого провітрювання житла. Зробити це в нічний час буде досить проблематично. Тому рекомендується займатися такою процедурою вдень, щоб не змушувати домашніх вдихати токсичні пари хімічних речовин, що знаходяться в засобах для прибирання.

Вогкість, яка виникає в процесі миття, не може бути усунена шляхом провітрювання. В результаті в житлі буде холодно і сиро.

Варто зауважити, що якщо це багатоповерховий будинок, то, затіваючи вечірнє прибирання, можна просто накликати на себе гнів сусідів. Адже шум пилососа і гуркіт відра з водою може створювати певний дискомфорт оточуючим і це є ще однією обґрунтованою причиною того, аби не мити підлогу ввечері.

Не варто вибудовувати своє життя на догоду прикметами, сліпо слідуючи кожній з них. Але коли вони в собі приховують раціональне зерно, то враховувати реальний вплив на життя все ж таки слід.

Джерело

You cannot copy content of this page