fbpx

Чому шкідливо митися під душем кожен день, – відповідає лікар

Чимало людей вважають, що приймати душ кожного дня корисно, адже це підвищує гігієну тiла. Проте, лікарі спростовують таку думку, і наголошують, що часте миття може викликати серйозні проблеми зі здоров’ям.

Як розповів лікар-дерматолог вищої категорії, завідувач філією № 1 Комунального некомерційного підприємства “Консультативно-діагностичний центр Шевченківського району міста Києва”, кандидат медичних наук Андрій Перехрестенко в інтерв’ю “Фактам”, душ варто приймати що два-три дні, передає 24 канал.

За його словами, це зумовлене тим, що людині протипоказана стерильність, так як з водою змиваються зі шкіри корисні мікроорганізми.

“Митися під душем рекомендується два-три рази в тиждень. Людині протипоказана стерильність. Люди, які часто миються, особливо використовуючи мило, та ще й антибактеріальне, змивають зі шкіри захисні корисні мікроорганізми. Адже шкіра – це імунний і бар’єрний для шкідливих мікробів оpган”,– зазначив лікар.

Читайте також: 7 продуктів, які спалюють жир швидше, ніж тренування в спортзалі

Фахівець підкреслив, що на чисту шкіру, де немає здорової флори, миттєво заселяються патогенні, більш агресивні мікроорганізми. У результаті, вони лише шкодять організму людини.

You cannot copy content of this page