fbpx

Чим закінчилися переговори в Туреччині між міністрами Кулебою та Лавровим

«Поки що Росія не має бажання зупиняти повномасштабну війну», – заявив глава МЗС Дмитро Кулеба після переговорів із міністром закордонних справ країни-окупанта РФ Сергієм Лавровим.

“Ми не можемо зупинити війну, якщо Росія не має бажання цього робити. Сьогодні я почув, що припинення вогню прив’язане Росією до виконання вимог, які Путін висунув Україні. У зв’язку з цим я хочу підтвердити ще раз, що Україна не здалася, не здається і не здасться… Ми готові до дипломатії, ми шукаємо дипломатичні рішення, але поки їх немає, ми будемо самовіддано, жертвуючи собою, захищати нашу землю, наших людей від російської агресії. Я готовий до дипломатії, якщо російська сторона буде готова”, – наголосив він.

Що відомо з розмови:

– розмова була приблизно 1,5 години;

– глава МЗС Туреччини Чавушоглу реально намагався сприяти миру;

– домовитися про гумкоридор в/з Маріуполя наразі не вдалося. Лавров заявив, що йому для цього треба поговорити із керівництвом у Москві;

– також не вдалося домовитися про 24-годинне перемир’я, щоб за цей час допомогти людям в країні, які перебувають на територіях, де є гуманітарна катастрофа. Тут прогресу досягти не вдалося, оскільки рішення ухвалюють у Росії, і там не побажали піти назустріч;

– домовилися “продовжувати докладати зусиль” для знаходження рішень з гуманітарних питань;

– потрібна предметна та серйозна розмова між Україною та Росією без пропагандистських наративів та штампів росіян, і Україна зробить все для миру та закінчення війни.

Передає Ліга.

Фото скрін.

You cannot copy content of this page