fbpx

Дбайлива сестра допомагає вам уникнути депресії. Ось чому

Роль братів і сестер в житті будь-якої людини така ж важлива, як і батьків. З ними ми вчилися, їх наслідували і разом досліджували світ. І те, ким ми стали зараз, теж в якійсь частині їхня заслуга.

Щоб вивчити вплив братів і сестер на життя людини, дослідник і професор Університету Брігама Янга Лора Паділья-Уокер вирішили провести ціле дослідження, пише “lifter“.

Після спостереження за 395 сім’ями, в яких було більше, ніж одна дитина, і один з них був у віці від 10 до 14 років, фахівці зуміли визначити, що брати / сестри можуть дати один одному те, чого не можуть батьки. І в деяких випадках важливість присутності брата або сестри була навіть вище батьківського впливу.

Дослідження показало, що доброту і великодушність ми переймаємо від братів і сестер, а не від дорослих. Крім того, ті, у кого був брат, незалежно від статі або віку, були більш впевнені в собі, відчували себе менш самотніми і менш переляканими.

Цікава деталь

З цих результатів можна виділити цікаву деталь. Ті люди, хто мав в дитинстві сестер, в меншій мірі страждали від проявів депресії як в підлітковому віці, так і в дорослому житті.

За словами Лаури Паділья, сестри – це своєрідний антидепресант, і зазвичай це пов’язано з навичками спілкування, які, як правило, краще розвинуті у жінок, ніж у чоловіків.

Теплі, безконфліктні взаємини з братами і сестрами обіцяють суцільні бонуси. Близькі родинні контакти часто пов’язані з більш низьким рівнем самотності і депресії, і більш високим рівнем самооцінки. Навіть в ранньому дитинстві брати і сестри звертаються один до одного за підтримкою і розрадою в важких ситуаціях.

Ще одне дослідження стверджує, що наявність братів і сестер може врятувати ваш шлюб. Чоловіки і жінки, які виросли у великих сім’ях, рідше розлучаються. Масштабне 40-річне дослідження вчених з Університету штату Огайо показало: кожен брат (сестра) знижує ризик вашого розлучення на 2%. Якщо в сім’ї, крім вас, було ще п’ятеро дітей, ваші шанси розлучитися з партнером зменшуються на цілих 10%.

Читайте також: За тиждень до “референдуму”: Вокарчук оприлюднив деталі невідомої раніше історії про поїздку до Криму напередодні окупації

You cannot copy content of this page