fbpx

Діти таки не втримались і проговорились, не змогли вберегти таємницю. Тепер мені у супі і борщі та затія. Мама аж хлипати починає, як тільки на мене погляне: “Як же ти могла? У такий час?”.

Діти таки не втримались і проговорились, не змогли вберегти таємницю. Тепер мені у супі і борщі та затія. Мама аж хлипати починає, як тільки на мене погляне: “Як же ти могла? У такий час?”.

Ми з чоловіком розлучились п’ять років тому. оскільки я із ним і дітьми коло його мами мешкали, то йти мені було нікуди – повернулась до мами своєї.

З першого ж дня мама моя дала зрозуміти, що у неї тимчасово і затримуватись на довго не варто. Вона із татом звикли жити удвох, їм тиша і спокій потрібні, а коли у домі двоє дітей, ще й я, їм не комфортно.

Не скажу, що я прямо горіла бажанням жити під боком у батьків, але й на такий прийом явно не розраховувала. Все ж потрібен був час, аби заспокоїтись, роззирнутись і зрозуміти, як жити далі. Але мама мені його давати не збиралась. Буквально у потилицю дихала нарікаючи на те, як їм із татом складно.

Саме у тогй період я і почула у розмові двох знайомих, що якійсь із їхніх родичок у Чехію потрібна напарниця. Я одразу сказала що поїду, хай навіть і не знала чи буде згодна мама залишитись із дітьми.

Читайте також: Коли племінниця сестрі подзвонила, що до них свати її сватати їдуть, Надія дуже розгубилась. Три дні бігала сама не своя не знала до чого хапатись першою чергою. Зрештою, попросила нас із чоловіком їй допомогти і стіл накрити і лад навести, бо у неї все з рук валиться, а Семен – чоловік її, лиш на дивані гаразд лежати. А після сватання сестра до нас прийшла і влаштувала дуже неприємну сцену.

Але мама моя почувши що я їду на дім заробляти буквально випхала мене по-швидше. Так, на початку минулого літа я подалась за кордон на заробітки. Скажу одразу, що будинки у нашому селі досить таки дорогі. Доки влітку мама моя була у відпустці із дітьми, я працювала, а восени повернулась. Удома мені вже в лице сказали, що більше я у них жити не можу і довелось орендувати квартиру. Звісно, що ні про які заробітки уже мови не було.

Цьогоріч я знову у Чехію поїхала, але діти залишились із сусідкою. Добра старенька відносилась до них краще і терпиміше, ніж рідні бабуся і дідусь. Оскільки мій менший син іде до першого класу, то й повернулась я раніше, аби мати час дітей зібрати до школи.

Удома на мене очікувала несподівана новина – тато занедужав. Спеціалісти поки не могли сказати, що саме із ним, але йому було зле, тут кожен бачив. Я залишила мамі кілька сотень євро на потреби і поїхала до дітей.

Так склалось, що господиня квартири яку я орендувала вирішила її на продаж виставити. Я коли дізналась, то від щастя була на сьомому небі, адже це житло нам підходило усім: розташуванням, зручністю і найголовніше – хорошими сусідами. Я одразу вирішила придбати цю квартиру.

Не знаю, може то діти проговорились, а може спільні знайомі мамі передали, що я квартиру купую, але тепер мені спокою немає: мама і тато, які самі казали, що я повинна про себе дбати а не на них надіятись, дуже розсердились, що я надумала зараз собі дім купувати.

— Як ти можеш про таке навіть думати, – каже мама, – Твій рідний тато у такому стані. не відомо. що буде завтра і скільки коштів буде потрібно, а ти їх чужим людям віддати надумала?

Тепер я не маю спокою. Батьки обурені моїм рішенням, мама справжню бурю підіймає через це.

А я вже й сама розгубилась: а чи правильно я роблю?

Якби ви були на моєму місці, як и ви вчинили? Купили б ту квартиру?

19,08,2023

Головна картинка ілюстративна.

You cannot copy content of this page