fbpx

Для українців закрили частину Азовського моря(відео)

У неділю, 20 травня, Pосія в ультимативному порядку закрила для українських суден 2 тисячі квадратних кілометрів Азовського моря.

При цьому причиною такого кроку називається проведення бoйoвих стpiльб, повідомляє ТСН.

У деяких районах відстань до українського узбережжя – максимум десяти миль. Слід зазначити, що це є грубим порушенням Конвенції з морського права.

Зараз poсійські прикордонники вважають українців гіршими ніж сомалійських піратів. Однак саме морські прикордонники – це єдина силова структура, яка на воді захищає український Азов. Pосія, яка намагається заблокувати прохід через Керченську протоку українських суден, погрожує застосувати силу і ввести проти легких катерів серйозні бoйові кораблі.

Читайте також: “Росіянам він згодиться як дорога для відступу”, – Порошенко прокоментував відкриття Кримського мосту (відео)

При цьому бoйові кораблі Чорноморського флоту пішли через Керченську протоку, а патрульні катери ворога з появою Кримського моста почали вдаватися до відвертих провокацій. Двоє українців вийшли в Азовське море на рибальському човні і не повернулися. Згодом стало відомо: їх затримала морська охорона Pосії. Це був другий поспіль арешт українських рибалок pосіянами.

«Спостерігається збільшення poсійських кораблів. Істотне. Вчора спостерігали чотири кораблі poсійської берегової охорони », – сказав Микола Левицький, заступник командира загону морської охорони.

You cannot copy content of this page