fbpx

Домашня пeчінкова ковбаса за рецептом моєї бабусі. Відмінно тримає форму, має незабутній смак, а набір продуктів мінімальний

Домашня пeчінкова ковбаса готується з мінімального набору продуктів. Пeчінка і сало беруться в рівних частинах.Джерело

Сало для приготування пeчінкової ковбаси необхідно використовувати дуже свіже.

З наведених інгредієнтів виходить майже два кілограми ковбаси! Так що, цей рецепт не тільки простий у виконанні, але ще і дуже бюджетний!

Ковбаса виходить неймовірно смачна – щільна по консистенції, ніжна на смак. Джерело

Читайте також: Пляцок ” Хрещатий яр”. Ніколи б не подумала, що вмію пекти ТАКУ смакоту!

Складові:

Стакан для вимірювання продуктів використовується на 200 мл

  • Пeчінка – 500 грамів. Пeчінку можна взяти курячу, телячу або яловичу
  • Сало – 500 грамів
  • Яйця курячі – чотири яйця
  • Борошно – півтори склянки
  • Часник – три зубчики
  • Крохмаль – половина склянки
  • суміш перців
  • сіль
  • Сметана – дві столові ложки. Можна обійтися без неї

Приготування домашньої пeчінкової ковбаси

  1. Обшпарити пeчінку окропом і зняти всі плівочки. Нарізати пeчінку на невеликі шматочки.
  2. Зняти шкірку з сала. Розрізати його на дві рівні частки. Одну частину відправити в морозилку. Другу частину нарізати на невеликі шматочки.
  3. Подрібнити пeчінку і половину сала в м’ясорубці в фарш. Але краще це зробити за допомогою комбайна. Можливо також прокрутити сало і пeчінку в м’ясорубці два рази.
  4. Дістати відкладений шматочок сала з морозилки і нарізати його на дуже дрібні кубики.
  5. Підморожене сало ріжеться набагато легше. Не намагайтеся красиво нарізати сало. Будь-які досить дрібні шматочки будуть виглядати дуже добре.
  6. Часник очистити і подрібнити ножем. Приготувати велику миску і викласти в неї фарш і шматочки з сала. Посолити, додати спеції. Перемішати.
  7. Потім в суміш розбити яйця, всипати крохмаль, борошно, додати часник і за бажанням – сметану. Ретельно все перемішати до однорідної суміші.
  8. Для приготування ковбаси потрібно взяти шість звичайних харчових пакетиків. Фарш розділити на дві частини. Одну частину викласти в пакетик, видалити все повітря і зав’язати пакетик на самому кінчику. Таким чином залишиться місце, куди майбутня ковбаса буде «рости». Пакетик з фаршем покласти в другій пакетик, так само вигнати повітря і зав’язати другий пакетик на самому кінчику. Потім два пакети покласти в третій повторити всі процедури.
  9. Отже половина фаршу правильно упакована в три пакети. Ті ж процедури повторити з другою половиною фаршу.
  10. Вийшла заготівля для приготування ковбаси в двох упаковках.
  11. Приготувати велику каструлю. Налити в неї холодну воду. Опустити в холодну воду обидва пакетики з фаршем. Поставити каструлю на повільний вогонь і довести до кипіння.
  12. Коли вода закипить, зняти кришку і варити ковбасу на повільному вогні протягом двох годин. Вийняти пакетики, зняти всю упаковку. Але перш, ніж розрізати домашню пeчінкову ковбасу, її потрібно повністю охолодити. Цей етап найважчий, оскільки ковбаса виходить дуже ароматною і смачною.

You cannot copy content of this page