X

— Донечко, подай мені монетку. – попросила старенька і врятувала мені життя

— Донечко, подай мені монетку. – попросила старенька і врятувала мені життя.

Я студентка коледжу. Одного разу йшла додому після навчання і в голові роїлися думки. Було багато «хвостів», які потрібно було здавати, на наступному тижні вечірка, а у мене немає відповідного одягу і все в такому ж дусі. Мій рій невирішених питань перервав голос бабусі.

— Донечко, подай мені монетку.

— Немає у мене ніякої монетки.

— Не може бути. Вона точно є. Впевнена.

— І де ж вона лежить, раз ви так впевнені.

— У твоєму рюкзаку, на самому дні. Потрібно просто гарненько пошукати.

Я трохи злилася, так як спізнювалася на автобус, але сперечатися з бабусею мені було просто незручно. Я залізла в свій рюкзак і пошукала. Серед зошитів, книг і ручок справді виявилася монетка. Я дуже здивувалася і дістала її, але вона зрадницьки вислизнула з рук і покотилася.

— Донечко, підніми монетку. Я сама не зможу нахилиться.

Я все більше дратувалася, але сперечатися не стала, вирушила за монеткою. Як тільки нахилилася пролунав гуркіт. Наді мною щось ніби пролетіло, і десь позаду голосно впало. Кілька секунд я нічого не розуміючи озиралась. До мене підбіг чоловік, слідом ще кілька людей.  Бабусі поруч не виявилося. Вона просто зникла.

Виявилося, що у якогось авто були несправності. Машина вилетіла на узбіччя саме на тому місці де я щойно стояла. Мені дивом вдалося врятуватися. Точніше, я вирушила за монеткою і змогла відбутися легким переляком. Я поспішила додому.

Увечері прийшла мама з роботи і я розповіла дивну історію, яка зі мною трапилася. Мама здивувалася і попросила докладніше описати бабусю, в чому була одягнена, якого зросту була. Після того як я описала в подробицях стареньку мама схопилася у побігла в кімнату. Звідти принесла старе фото. На ньому була саме та бабуся. Виявилося, що моя прабабуся врятувала мене того дня.

Текст підготували – intermarium.news

K Anna:
Related Post