fbpx

Допомога від США: просили 10 млрд., а дають 13, 6 мільярдів доларів

«Лідери Конгресу досягли двопартійної угоди про надання 13,6 мільярдів доларів на допомогу Україні та європейським союзникам», – пише Associated Press.

Минулого тижня президент Джо Байден попросив 10 мільярдів доларів на військову, гуманітарну та економічну допомогу, і підтримка демократів і республіканців була настільки серйозною, що цифра зросла до 12 мільярдів доларів у понеділок і 13,6 мільярдів лише через день, зазначає АР.

За даними АР, виділення коштів у відповідь на російський бліцкриг, який спустошив частину України та спричинив найгіршу кризу біженців у Європі з часів Другої світової війни, отримало міцну двопартійну підтримку.

«Понад 4 мільярди доларів допомоги виділено Україні, а також країнам Східної Європи, щоб впоратися з 2 мільйонами біженців, які залишили Україну через бойові дії», – публікує The Washington Post.

Ще 6,7 мільярда доларів піде на розміщення американських військ і техніки в європейському регіоні та передачу американського озброєння Україні та союзникам США. Також виділено економічну допомогу.

“Ми збираємося підтримувати їх проти тиранії, гноблення, насильницьких актів підкорення”, — сказав Байден у Білому домі.

Фото скрін.

You cannot copy content of this page