fbpx

Дуже цінні поради про користь оливкової олії

Оливкова олія – натуральний продукт, один з небагатьох, які засвоюються людським організмом на 100%. Ще в давні часи олію оливи боготворили і називали її «рідким золотом».

Оливкова олія була предметом розкоші, яку могли собі дозволити тільки забезпечені і шановні люди. З того часу пройшло багато років, але ми досі не перестаємо дивуватися дивовижним властивостям цього продукту!

Як вибрати оливкову олію

Часто господині вважають, що чим дорожче масло, тим воно краще. Насправді ж ціна залежить від виду, у кожного з яких своє призначення.

Оливкова олія Extra Virgin

Ця олія – найдорожча, адже її отримують з першого віджиму в досить обмеженій кількості. У ній багато поживних речовин, макро- і мікроелементів, вітамінів, тому вона ідеально підходить для заправки салатів, приготування соусів, які не потребують термічної обробки, і для косметичних цілей. А смажити на ній їжу не варто – через низьку температуру димоутворення продукти підгорять, а олія втратить всі корисні властивості. У ній завжди присутня гірчинка. Зберігається така олія не більше 1,5-2 років.

Aceite de Oliva

По суті це суміш рафінованої оливкової олії і невеликої кількості олії першого віджиму. Вона універсальна – можна і їжу на ній приготувати, і салат заправити. Єдиний мінус – смак і запах такої олії не так яскраво виражені.

Aceite de orujo de oliva

Якість цієї олії – найнижча. У ній той же набір корисних речовин, що і в попередніх видах, тільки кількість їх набагато менша. Цей вид використовують в основному для фритюру, щоб не витрачати велику кількість дорогої олії.

Читайте також: Мінус 5-9 кг. Кефірна дієта – сувора, але ефективна

Як застосовувати оливкову олію

Від сонячних опіків

Оливкова олія зволожує шкіру і знімає біль при опіках. Перед використанням варто охолодити її в холодильнику.

При сухості губ

Зволожте губи краплею оливкової олії, щоб надати їм здоровий і доглянутий вигляд.

Для зміцнення нігтів

Розітріть пару крапель оливкової олії в руках, щоб зробити шкіру ніжною і поліпшити стан нігтів.

Щоб видалити фарбу зі шкіри

Щоб легко змити фарбу зі шкіри, намажте її олією і зачекайте кілька хвилин. Після такої процедури фарба змиється легко.

Для пілінгу шкіри

Пілінг необхідний, щоб видалити омepтвілі клітини, поліпшити постачання шкіри киснем, зробити її гладкою і сяючою. Для хорошого пілінгу змішайте трохи цукру з оливковою олією і помасажуйте шкіру.

У поєднанні з ефірними маслами

Якщо ви використовуєте ефірні масла, розбавляйте їх оливковою олією перед застосуванням. Це допоможе уникнути подразнення шкіри і посилить цілющу дію ефірних масел.

Для зняття макіяжу

Оливкова олія – це натуральний засіб, яке допоможе з легкістю позбавитися від макіяжу. Нанесіть трохи олії на ватний диск і протріть нею шкіру.

Для догляду за волоссям

Втирайте оливкову олію в шкіру голови раз на місяць перед миттям. Після такої процедури волосся перестане випадати, стане гладенькими.

Як замінник вершкового масла

Оливкова олія – здорова альтернатива вершковому маслу. Її можна додавати в тісто для випічки.

Щоб видалити наклейки з поверхні

Діти часто люблять клеїти щось на стіни і скло. Щоб позбутися від подібного декору, нанесіть на наклейку оливкову олію, почекайте пару хвилин, потім легко видалиіть.

В якості крему для взуття

Ваші шкіряні черевики будуть виглядати як нові, якщо натерти їх оливковою олією. Вона робить шкіру більш м’якою і еластичною.

Проти вoшей

Щоб позбутися вoшей, нанесіть оливкову олію на шкіру голови і обмотайте рушником або плівкою. Через півгодини ретельно помийте голову, від пapaзитів не залишиться і сліду.

Від болю у вусі

Капніть в вухо трохи підігрітої оливкової олії, і біль пройде.

Для дошки для нарізання

Дерев’яна обробна дошка з часом покривається брудом і подряпинами. Щоб вона довше зберегла свій вигляд, протирайте її оливковою олією.

Замість піни для гоління

Якщо під рукою немає піни для гоління, сміливо використовуйте оливкову олію. Волоски пом’якшають, а бритва буде плавно ковзати по шкірі. Це допоможе уникнути подразнення і дозволить заощадити на косметичних засобах.

Для кішок

Якщо у вашої кішки проблеми з травленням, додайте в її їжу 0,25 чайної ложки оливкової олії.

Для видалення жувальної гумки з волосся

Якщо у волоссі заплуталася жувальна гумка, вам допоможе оливкова олія. Змастіть руки олією і повільно розплутайте волосся.

Оливкову олію також корисно пити натщесерце тим, хто хоче позбутися зайвої ваги . Вона швидко викликає почуття насичення за рахунок жирних кислот, що входять до його складу, підвищує рівень функціонування внутрішніх органів.

Якщо ви користуєтеся оливковою олією для краси і здоров’я, поділіться корисними порадами з друзями!

За матеріалами.

Опубліковано 17 грудня 2018 року

You cannot copy content of this page