fbpx

Facebook знову потрапив у cкaндал: штраф може обійтись в мільярд доларів

Три жителя штату Іллінойс ще в 2015 році подали позов до суду на технологію Facebook DeepFace, яка визначає людину на завантаженій фотографії та пропонує її відзначити. А вже 16 квітня 2018 року Федеральний суд в Каліфорнії ухвалив, що Facebook можна пред’явити колективний позов за використання технології розпізнавання осіб без згоди користувачів.

Про це повідомляє intermarium.news з посиланням на 24канал

На думку судді Джеймса Донато, можливості розробки DeepFace суперечать закону штату Іллінойс про захист біометричної інформації. Три жителя регіону подали в суд на соцмережу з цього приводу ще в 2015 році, але тепер кількість позивачів може становити мільйони, а Facebook загрожує виплата компенсацій в мільярди доларів.

Функція розпізнавання осіб, запущена в 2010 році, визначає людину на завантаженій фотографії та пропонує її відзначити. Технологію призупинили для користувачів в Європі в 2012 році через побоювання з приводу конфіденційності.

Читайте також: «ЇЇ БУДУТЬ ДОВГО ПАМ’ЯТАТИ”: ПOМEРЛА ДРУЖИНА 41-ПРЕЗИДЕНТА США (ФОТО)

У грудні 2017 року соцмережа стала повідомляти американських користувачів, коли фото з ними завантажували навіть без тегів і відміток. В кінці лютого 2018 року DeepFace впровадили для аудиторії України, Росії та ряду інших країн. Функція нібито покликана захищати від крадіжки особистих фотографій.

You cannot copy content of this page