fbpx

Фeйки й маніпуляції про ЄС і НАТО в інформаційному просторі України

Український інформаційний простір підпадає під суттєвий вплив різних маніпуляцій і фeйків, спрямованих на викривлення інформації щодо інтеграційних процесів України до ЄС і НАТО.

Про це заявила віце-прем’єр міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе на прес-конференції в Укрінформі.

“На наше медійне поле, на наше інформаційне поле є суттєвий вплив різних маніпуляцій, і наші громадяни, на жаль, стають реципієнтами, отримують інформацію, яка далеко не повно, навмисно або свідомо у певний викривлений спосіб відображає інформацію про вимоги, які має пройти та чи інша країна на своєму шляху євроінтеграції чи євроатлантичної інтеграції”, – зазначила вона.

Так, за словами віце-прем’єра, в інформаційному просторі спостерігаються як фeйки, побудовані ще на радянських міфах щодо Європи і НАТО, так і використання маніпулятивних технологій українськими політиками, які нібито пропонують іти “третім шляхом” або ж позаблоковості.

Водночас Климпуш-Цинцадзе нагадала, що статус позаблоковості Україна вже мала, але він не врятував від poсійської агpeсії.

Вона також підкреслила, що нині в Україні “достатньо висока підтримка” як євроінтеграційних, так і євроатлантичних процесів.

Читайте також: Трaгедія на Черкащині: через глибоку яму на дорозі в авaрії розбuлась сім’я

Урядовець також зауважила, що певним чином забезпечити незворотність руху України до ЄС та НАТО допоможе закріплення цього курсу в Конституції, як пропонує Президент.

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко 3 вересня зареєстрував у ВР проект закону № 9037 про зміни до Конституції щодо стратегічного курсу на набуття повноправного членства України в ЄС та НАТО

You cannot copy content of this page