fbpx

Фірмові пиріжки моєї матусі. Вони просто незрівнянні, тісто ніжне, пухке. Навіть на наступний день ніби щойно з пательні 

Фірмові пиріжки моєї матусі. Вони просто незрівнянні, тісто ніжне, пухке. Навіть на наступний день ніби щойно з пательні   Джерело

Пиріжки на кефірі, тісто готове вже через годину. Були днями в гостях, і нас пригощали ось
такими смачними пиріжками, вони мені так сподобалися м’які, що тануть у роті, ну я, звичайно ж, без рецепта піти не змогла. Тітка каже, що це її фірмовий рецепт і вона готує пироги тільки за цим рецептом.

Читайте також: — Ви розумієте, навіть не знаю, як би вам це сказати. – схвильoвано мовила вчителька,- Ваш син в школі продавав іншим дітям іграшки. Чого хочеш очікувала педагог, але від такої реакції матері на її заяву у неї мову відняло. І хто ж з них має рацію? 

Інгредієнти:

  • Борошно -750 гр.
  • Дріжджі сухі -11гр.
  • Кефір -500мл.
  • Яйця-2шт.
  • Сіль -1ч.л.
  • Цукор -1ст.л.
  • Рослинна олія -5 ст.л.

Для начинки:

  • М’ясо філе -500гр.
  • Рис -100гр.
  • Бульйон -100-150мл.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – за смаком

Приготування:

У миску просіюємо 750 грам борошна, додамо 11 грам сухих дріжджів і перемішати.

В іншу миску наливаємо кефір кімнатної температури 500 мл, розδиваємо 2 яйця, додаємо 1 ч.л. солі, 1 ст.л. цукру, перемішуємо і додаємо поступово борошно, приблизно в середині вливаємо 5 ст.л. олії, перемішуємо і додаємо борошно, що залишилося, тісто повинно злегка липнути до рук, борошна більше додавати не потрібно. Кладемо тісто в миску, закриваємо харчовою плівкою і прибираємо в тепле місце на 1 годину для підйому.

За цей час приготуємо начинку. Начинка підійде будь-яка капуста, риба, ягоди, фрукти або на Ваш Смак. Я пропоную сьогодні смачну м’ясну начинку.

Для початку відваримо м’ясо. У каструлю наливаємо воду, додаємо лавровий лист, перець горошком, чайну ложку солі, цибулину і кладемо м’ясо 500 грам, у мене філе яловичини і варимо до готовності, я варю 1 годину 20 хвилин.

Відваримо 100 грам рису. У каструлю кладемо 100 грам промитого рису, додаємо половину ч.л. солі, вливаємо 300 мл, води і ставимо варити, варимо на середньому вогні до готовності рису, я варю 15 хвилин, вимикаю і даю ще постояти 5 хвилин під кришкою.

Відварене м’ясо перекрутити на м’ясорубці, додаємо рис, кладемо чорний перець за смаком, сіль і вливаємо 100 мл бульйону, в якому варилося м’ясо. І перемішуємо, якщо Вам здасться начинка ще сухуватою, можна додати ще бульйону. За бажанням можна додати обсмажену цибулю на сковороді, але мені подобається і без цибулі, тому я його сьогодні не додаю. Начинка готова.

Тісто підійшло, кладемо його на стіл, обминаємо, розділимо на частини, з кожної частини робимо колобочки, у мене виходить 25 колобочків вагою 60 грам.

Беремо колобочок розгортаємо качалкою коло, кладемо начинку і защипувати як вам більше
подобається, у мене сьогодні начинка м’ясна, тому я защипують у формі трикутника, залишилася звичка з дитинства, якщо трикутні значить з м’ясом. Все теж саме робимо з іншими пиріжками, по потребі тісто припилюємо борошном.

На сковороду наливаємо олію, так щоб пиріжки були покриті олією хоча б до середини, добре розігріваємо, кладемо пиріжки і смажимо на середньому вогні до готовності з двох сторін.

Пиріжки знімаємо і подаємо до столу прямо з печі. До речі і наступний день вони залишаються як свіжі. Дуже рекомендую таке тісто з ними пиріжки завжди вдалі виходять і смакові якості оцінять всі на 5 з плюсом

You cannot copy content of this page