fbpx

Французькі вчені назвали найтоксичніші смартфони 2018 року

SAR – показник того, скільки енергії поглинається організмом людини від радіовипромінювання смартфонів. Відповідно до цього вчені склали список, передає Gazeta.ua

Впродовж першої половини 2018 року протестували 51 модель – 43 смартфони пройшли тест, а 8 виявилися порушниками. У таблиці вказані значення, які поглинає тiло в області талії.

Варто зазначити, що 6 з порушників виправилися завдяки оновленню операційної системи. Однак, інші дві моделі вивели з продажу, і припинили випускати.

Максимально дозволений рівень SAR – 2 Вт/кг, але більшість смартфонів мають значно менші показники. З 43 моделей середнє значення становило 1.16 Вт/кг, а деякі взагалі мали 0.6 Вт/кг.

Читайте також: Відомий професор розповів, чому завжди вимикає свій телефон о 10-й годині вечора і чому

Нагадаємо, Після останнього оновлення операційної системи у користувача вибуxнув iPhone X. Про інцидент повідомив Роккі Мохаммад Алі зі штату Вашингтон, США. Пристроєм користувався 10 місяців. Новий iPhone X вибуxнув під час оновлення операційної системи до найсвіжішої версії iOS 12.1. Смартфон перебував на зарядці. З нього пішов дим і пристрій загоpівся. Для зарядки чоловік використовував офіційний кабель Apple Lightning.

Опубліковано 2 грудня 2019 року

You cannot copy content of this page