fbpx

США вступило в кібервійну з росією

Міністерство юстиції США спільно з партнерами з правоохоронних органів ФРН, Нідерландів та Британії ліквідували інфраструктуру російського ботнету RSOCKS, що зламала мільйони комп’ютерів по всьому світу, – пише Укрінформ з посилання на прокуратуру Південного округу Каліфорнії.

Ботнет – це група зламаних хакерами пристроїв, підключених до інтернету, які управляються без відома власника й зазвичай використовуються у зловмисних цілях.

Ботнет RSOCKS, керований російськими кіберзлочинцями, спочатку був націлений на широкий спектр пристроїв, зокрема промислові системи управління, маршрутизатори, пристрої потокової передачі аудіо й відео, інтелектуальні відкривачі гаражних воріт тощо. Згодом він розширив свою шкідливу дію на пристрої Android та комп’ютери.

«Ботнет RSOCKS зламав мільйони пристроїв по всьому світу, – заявив прокурор Ренді Гроссман. – Кіберзлочинці не втечуть від правосуддя, незалежно від того, де вони діють. Спільно з державними й приватними партнерами по всьому світу ми невпинно переслідуватимемо їх, використовуючи всі наявні в нас інструменти, аби позбутися загроз і притягнути винних до відповідальності».

За словами спеціального агента Стейсі Мой, операція ФБР і відділу комп’ютерних злочинів та інтелектуальної власності кримінального управління міністерства юстиції США «зруйнувала дуже складну російську організацію, яка проводила кібератаки в Сполучених Штатах і за кордоном».

Фото: Фокус.

06/17/2022

You cannot copy content of this page