fbpx

Найбільші китайські виробники смартфонів скорочують свої поставки до Росії

Обсяг російського ринку смартфонів за підсумками 2021 року склав 29,4 млн штук, знизившись на 7% відносно 2020-го. Найбільшим постачальником смартфонів була залишається компанія Samsung з часткою на ринку — до 20,3%. На другому місці була компанія Apple.

1 березня вона заявила про припинення продажів усієї своєї продукції у Росії. 5 березня Samsung заявила, що зупиняє постачання до Росії чипів, смартфонів і побутової техніки.

На цьому фоні, здавалося б, Китай мав би тільки потерти руки і зайти на ринок на всі 100%, бо раніше вони займали тільки 60% ринку. Проте постачання провідних китайських виробників смартфонів Xiaomi, Oppo та Huawei скоротилися, як мінімум, удвічі з початку війни, пише Financial Times.

Найбільші китайські виробники смартфонів скорочують свої поставки до Росії через обвал рубля й західні санкції, попри тиск Пекіна підтримати Володимира Путіна після його вторгнення в Україну.

«Відкрито оголошувати про зупинення продажів на російському ринку як Apple, так і Samsung – політично чутливо», – сказав виданню один із колишніх керівників Xiaomi. – Але з погляду бізнесу є сенс залишатися осторонь і дивитися, що буде далі».

Скорочення показують, що зусилля президента Китаю Сі Цзіньпіна та його колеги Путіна щодо встановлення тісних особистих відносин не захищають китайські групи від економічних наслідків війни.

Санкції також заважають китайським компаніям використати можливості, створені результатом західних груп із Росії, пише видання.

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page