fbpx

3-річний син моєї подруги ніколи її не перебиває. Все тому, що вона навчила його цьому геніальному трюку! Взяла на озбpоєння!

Як навчити дитину не перебивати старших? Проста техніка від мудрої мами.

За матеріалами – Головні Новини.

У дітей зазвичай багато всього відбувається. Найчастіше їх просто розпирає сказати щось і вони біжать прямо до мене, щоб розповісти, що у них на думці, незалежно від того, розмовляю я вже з кимось чи ні. Так вони звикли. Це було до того, як я побачила цей дійсно геніальний метод у моєї подруги.

Як просто навчити дитину не перебивати?

Я говорила з нею одного разу, коли її (тоді 3-річний) син хотів щось сказати. Замість того, щоб перервати нашу розмову, він просто поклав свою руку на її зап’ястя і став чекати. Моя подруга поклала свою руку поверх його, щоб дати йому знак, і ми продовжили спілкуватися.

Після того, як вона закінчила свою розмову, вона повернулася до нього. Я була у захваті! Так просто. Так ніжно. Так шанобливо як для дитини, так і для дорослого. Її синові потрібно було почекати кілька секунд, поки мама закінчить своє речення, після чого вона звернула всю свою увагу на нього.

Ми з чоловіком відразу взяли цю техніку на озброєння. Ми пояснили дітям, що якщо вони хочуть поговорити, а хтось вже розмовляє, вони повинні покласти руку на зап’ястя і почекати.

Знадобилося трохи практики і кілька легких натиснень на наші власні зап’ястя, як ніжні нагадування, але я рада, що діти перестали нас перебивати!

Читайте також: Заливаючись слізьми, з невимовним бoлем я поклав сина на гpуди мамі. Щоб він востаннє відчув її і попрощався. Раптом малюк голосно заплакав

Більше ніяких «Почекай» або «Не перебивай дорослих». Тільки простий жест – злегка торкнутися зап’ястя. От і все. Це працює!

You cannot copy content of this page