fbpx

Готуємо неймовірно смачний і ароматний полуничний лiкеp

Готуємо неймовірно смачний і ароматний полуничний лiкер.

Зовсім скоро з’явиться найсмачніша ягода сезону – полуниця. Пропонуємо продовжити задоволення від смаку і аромату улюбленої ягоди, зробивши надзвичайно смачний полуничний лiкер в домашніх умовах, для якого нам знадобляться всього лише ягоди, що-небудь міцненьке з асортименту «живої води» і, зрозуміло, цукор.

Вийде ні чим не гірше німецького Ксу Ксу. Що це за Ксу Ксу такий? Це полуничний лiкер німецького походження, який на ринку з’явився не так давно (у 1997 році). Незважаючи на свою коротку історію, Ксу Ксу став найпопулярнішим в своєму класі.

Рецептів полуничного лiкеру дуже багато, але ми візьмемо найпростіший і адаптований. До речі, Ксу Ксу трішки кисленький – сік лайма (в нашому напої ми будемо використовувати лимон). Що ж, давайте готувати.

Ароматний лiкер! Сильний смак полуниці і ледве помітна нотка лимона.

Складові:

  • 0,5 кг стиглої, солодкої полуниці;
  • 0,5 л гоpiлки або cпиpту, розведеного до 40-45%;
  • 250-300 г цукру;
  • ½ частину великого лимона;
  • 200 мл відстояної води.

Приготування:

Полуницю промиваємо, видаляємо плодоніжки і ріжемо навпіл (якщо ягоди великі, то можна і на четвертинки).

Засипаємо полуницю в літрову банку і заливаємо її гоpiлкою. При цьому важливо, щоб всі ягоди були покриті гоpiлкою. Можна її взяти більше і налити по самі вінця банки. Також додаємо в наш настій сік половини лимона – він додасть напою приємну кислинку.

Банку відправляємо на 7-10 днів на підвіконня, бажано з сонечком. Потім настій потрібно акуратно злити через марлю, не відтискаючи полуницю, і додати в банку з ягодами цукор. Настій закупорюємо і відставляємо в сторону – він нам поки не потрібен.

Читайте також: Готуємо легендарну ягідну нaливку «Чотири на чотири»

Банку з полуницею і цукром потрібно акуратно струсити кілька разів і відставити ще на 2-3 дні, поки цукор повністю не розчиниться. Злити сироп, додати в банку 200 мл води, перемішати і ще раз злити залишки сиропу.

Змішати полуничний настій з сиропом, перелити в банку і забути про неї ще на 3-5 днів. За цей час лiкер освітлиться і його можна буде зняти з осаду, а потім відфільтрувати.

В результаті у вас повинен вийти смачний лiкер красивого «полуничного» кольору. Його міцність не буде перевищувати 15%, але смак і аромат просто божественні. Пити лiкер краще в охолодженому вигляді.

Удачі у приготуванні!

За матеріалами.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook

You cannot copy content of this page