fbpx

І ще раз про добро: як виглядає новий будиночок від невідомого благодійника для багатодітної родини(відео)

Багатодітна родина бiйця АTО на Львівщині отримала від невідомого добродійника ключі від нового житла. Натомість дарувальник попросив одного – анонімності, йдеться в сюжеті ТСН.

Ангеліна – наймолодша з дев’яти доньок Марії, їй лише три місяці. Дві старші дівчинки вже поїхали з дому, інші тісняться разом з мамою в одній кімнаті на 22 квадратних метрах.

“Місця мало для одягу, то є дівчата – вони більше перевдягаються”, – каже багатодітна мама Марія Ракус.

Дівчатка їдять по черзі, бо розміститися разом на крихітній кухні ніде. Уроки теж вчать одна за одною, у дзвінкому галасі. Поки Марія за дітьми доглядає сама – останні два роки її чоловік був в АTО, зараз зліг до лікарні із сеpцем.

Наприкінці літа жінці у соцмережі написав незнайомець, який прочитав про неї у газеті. “Елементарні питання, вийшов на поріг і каже: у вас тут треба все кардинально міняти. І спитався, де сільська рада”, – розповіла багатодітна мама.

Читайте також: Незнайомець з Фейсбуку подарував будинок мрії матері дев’яти дочок(фото)

Через кілька днів він, Марія та секретар сільради вже шукали для родини нове житло. “Від 10 до 15 тисяч, але йому все не подобалося, бо будинки були в занедбаному стані і досить такі по площі малі”, – розповіла секретар Куровицької сільської ради Ірина Бундза.

“Я ще досі не вірю, що таке може бути, що людина просто витягнула таку суму і положила за когось – без того, без понтів”, – зізнається Марія Ракус.

Про благодійника вона знає небагато – звати його Сергій, він має дружину і 3-річного сина. У сільраді кажуть, що чоловік з сусіднього села, часто їздить за кордон, але чим займається – не уточнюють, бо він просив про анонімність. “Кажу, чому ви це робите, для чого? А він каже: я можу це зробити. Повірити в це було дуже важко, ми спочатку подумали, що нас просто, з нами жартують”, – каже Ірина Бундза.

Але то був не жарт. Будинок на майже сто квадратних метрів тепер належить Марії, ба більше – Сергій допомагає з ремонтом і меблями. Майстри проводять каналізацію та встановлюють парове опалення – Новий рік родина Ракус зустрічатиме уже у новому домі. Біля хати велике подвір’я та сад, яким новосельці тішаться найбільше. Жінка досі не може оговтатися від щастя, бо думала, що таке можливо хіба що у кіно. “Мрії збуваються, якщо дуже добре мріяти, то мрії збуваються”, – каже вона.

You cannot copy content of this page