fbpx

Іду я до кімнати, аби пригостити подругу печивом. Вони мене не побачили, тож я прекрасно чула про що вони говорили. А послухати там було що

Ми давно вже знайомі, багато свят відзначали разом, часто бували самі в них у гостях, запрошували їх до себе. І тому дивно було таке почути від добрих знайомих.

Приятелі наші живуть далеко, тож виїхали зарано. Збиралися ми всі разом у гості до інших знайомих. Дорогою пробок не було, так що були вони у нас на годину раніше, ніж ми домовлялися. Ми зустріли їх, провели до кімнати, щоб вони спокійно попили чай, доки ми нормально зберемося. І через кілька хвилин, коли я несла їм печиво, до мене долетіли уривки їхнього діалогу:

– Як же тут брудно завжди! – говорить Марина.

– Так, є трохи – відповів її чоловік.

Я так і стала з тарілкою в руках. Хотілося несподівано зайти та уточнити, де вони побачили у мене бруд. Я дуже хороша господиня. Я завжди витираю пилюку, мию підлогу, стежу, щоб речі були на своїх місцях. Тому таке зауваження Марини дуже здивувало мене.

І одне діло, аби ж у неї прямо дім блищав. Так ні! Вона людина творча, про що не забуває повторювати постійно. Прибирання для неї – пустопорожнє витрачання часу. Я інколи їжджу до неї аби допомогти навести лад перед якимось святом. А тут у моєму ідеальному домі таке зауваження!

Настрій було зіпсовано безповоротно. Звісно, я зробила вигляд ніби не було нічого, але неприємний осад залишився на довго, адже я вважала її подругою і хорошою подругою.

А вже за тиждень вона мені телефонує і просить прийти допомогти їй лад навести, адже скоро у її сина іменини і до них у ді прийдуть його гості:

— Вибач, Маринко, – кажу їй, – Але я в себе повинна прибрати. Ти ж була минулого разу, бачила як брудно?

Я щиро вірила, що подруга все зрозуміє і принаймні вибачиться, але вона видає:

— Ой, та ми потім у тебе твої завали розберемо, удвох за день упораємось. А завтра приїдь до мене, прошу тебе.

Я оніміла. Озирнулась: у мене навіть на сонячному світлі пил не літає. Всі речі на свої місцях і з підлоги їсти можна.

От що це, поясніть?

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – intermarium.news.

You cannot copy content of this page