fbpx

Іра була вмита, зачесана і цілком нормально одягнена. Іра виглядала соціально прийнятно. Але якщо придивитися. В Іри їжачком стирчали невисмикані брови, між них – вічна складка, волосся, зібране в хвіст, не мало ні певного кольору, ні форми, одяг здавався з чужого плеча

Моя мама говорила: якщо перед тобою стоїть вибір, зварити суп чи піти в перукарню, потрібно вибирати перукарню. Говорила досить часто. А потім зітхала і йшла варити суп.

Тому що – сім’я, тому що – так прийнято, і взагалі, зачіскою ніхто ситий не буде, якою б гарною вона не була. Але фраза запам’яталася.

Я теж потім часто повторювала її власним подружкам – коли ті з тугими «гульками» на голові і в вилинялих трениках зустрічали чоловіків з роботи. Страшненькі, але з борщем. Чоловіки розбігалися із завидною регулярністю.

Якщо ви думаєте, що я збираюся розповісти про те, як важливо бути красивою «для чоловіка» – то ви не вгадали. Хоча історія теж буде про кохання.

Термін «запрана жінка» мені подарував один приятель років мільйон назад. Виглядало приблизно так:

– А чим тобі Іра не подобається?

– Та ну, вона якась запрана!

– Яка??

– Сама подивися.

І я дивилася. Іра була вмита, зачесана і цілком нормально одягнена. Іра виглядала соціально прийнятно. Але якщо придивитися…

В Іри їжачком стирчали невисмикані брови, між них лежала вічна складка, волосся, зібране в хвіст, воно не мало ні певного кольору, ні форми, одяг здавався з чужого плеча. А в очах у Іри жила туга і гірка образа на життя.

Я тоді не знала, що нелюбов – це теж почуття. Особливий його різновид – нелюбов до себе. Одного разу воно приходить на зміну любові і починає забирати трофеї: блиск очей, завзяту посмішку, бажання подобатися собі в дзеркалі.

Нелюбов не крайня точка. Не вона перетворює жінок в «запраних», «зачуханих», «страшненьких». Вона – просто особливий фон, аура, на тлі якої видно все: брови ці зарослі, коріння сиве, зайві п’ять кіло нижче талії

Фокус в тому, що все це “зайве” ви навіть не помітите у жінки, яка живе в любові. Якщо вас попросять описати подібну, ви скажете: вона круто одягнена, і хвостик підлітковий, і фігурка апетитна, і брови такі живі, природні…

…Про те, де беруть любов до себе, написано багато різного і часом суперечливого. Я теж як-небудь напишу. А поки – домашнє завдання, якщо завгодно. Підійдіть до дзеркала і перевірте: чи не визирає звідти привид «запраної» жінки? І обов’язково посміхніться. Вся нечисть боїться посмішки).

Автор – sаshka-s-chаshkoy.

Фото – ілюстративне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page