fbpx

Іра в сльозах стояла біля плити помішуючи соус для голубців. З чоловіком вона разом 8 років. Заради нього відмовилася від щоденних занять в тренажерному залі. Замість цього готувала смачні і різноманітні сніданки, обіди та вечері. І що тепер?

Від тієї з ким я одружився нічого не залишилося. Подивися у що ти перетворилася.

Слова чоловіка цілили прямо по центру, там де серце. Було образливо, нестерпно, бо вони незаслужені.

Іра в сльозах стояла біля плити помішуючи соус для голубців. З чоловіком вона разом 8 років. Заради нього відмовилася від щоденних занять в тренажерному залі. Замість цього готувала смачні і різноманітні сніданки, обіди та вечері. З англійською теж довелося розпрощатися. Замість неї в’язала красиві серветочки, щоб дім був затишним. Багато що принесла в жертву Ірина, замість цього мила, чистила, прасувала, наводила порядок в шафах і полицях. Вила гніздо.

Вона дійсно хороша і турботлива господиня. Але чому чоловік все частіше роздратований? Чим вона заслужила таке ставлення?

Іра звернулася до мене за допомогою. І я рекомендувала не надувати губи, не вставати в позу ображеної жінки, а поговорити, поставити важливе питання: «Що хоче чоловік їй сказати? Що конкретно має на увазі своєю заявою».

Наступної консультації Ірина прийшла спантеличена. У голосі не звучали нотки відчаю. Не було відчуття, що переді мною дружина, яка постраждала від невдячного чоловіка.

— Здавалося, що моя головна роль — ідеальна господиня. Сама не помітила, як цим переконанням загнала себе. Весь час намагалася зробити коханому чоловікові багато хорошого, навіть тоді, коли він про це не просив. Сяде біля телевізора. Тягну чай з бутербродами. Відмовляється, а я наполягаю і ображаюся, що він так на турботу реагує. Ну, для нього ж зробила.

Після нашої розмови, задала питання: “Що не так?”. Відповідь здивував і порадувала одночасно. Я дійсно вийшла заміж за справжнього чоловіка і він мене кохає.

– Що ж такого відповів чоловік? Не мучте, – з посмішкою підтримала розмову я.

– Втомився від непрошеної турботи. Не потрібна йому жінка тратить здоров’я готуванням, пранням та іншою непотрібною для нього нісенітницею. Сказав: “Не розчиняйся в мені. Ти втрачаєш свою індивідуальність, те що привернуло мене, заради чого одружився. Вернись до себе самої. Тієї, яку полюбив: читаючої іноземні книги, щоранку стрибаючої у спортзалі. Я пишався тобою і захоплювався волею. А тепер бачу тебе тільки з ганчіркою. Ти стаєш нецікавою “.

Чоловік встав і вийшов. А я залишилася в приголомшливій тиші, посередині ідеального порядку, який був потрібен тільки мені.

– Так яке рішення ви прийняли?

– Уже, записалася на англійську. Купила безстроковий абонемент в тренажерний зал і… – пролунав гучний сміх. Купила робот пилосос. Ну повинен же хтось помсти підлогу замість мене.

Фото – ілюстративне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page