fbpx

Історія успіху: як продавати лохину на Фейсбук і заробити мільйон

Ярослав Мовчун вирощує екологічну лохину і продає кілограм по 200 гривень. Замість базару продають із батьком врожай у Фейсбуці, пише видання “Шо там?”.

Їхню ягідну ферму “Озеряна” знають усі в Київській області. Із 3,5 га Ярослав Мовчун отримує 23 тонни ягід у рік. Аби засадити коштовною ягодою 1 га, треба вкласти $20 000. Урожай можна збирати за 2-4 роки. Проте плодоносити один кущ може до 100 років.

2016-й став для Мовчунів роком першого великого врожаю: продали майже тонну лохини по 200 грн/кг. Практично все – через інтернет.

“Конкурентів я не маю – це все мої колеги. Я за розвиток ринку”, – переконаний Ярослав Мовчун.

Читайте також: Об’їздив увесь світ і обрав Київ – англійський режисер назвав розповів про переваги життя в Україні

Ярослав налагодив продаж лохини в інтернеті: оформлює замовлення через сайт, фейсбук- та інстаграм-сторінки. По Києву та області сам розвозить ягоди, розфасовані в картонні упаковки.

Скільки на цьому можна заробити? Якщо все розрахувати правильно, за 8-9 років після старту цілком можна стати ягідним мільйонером з одного гектара лохини, каже Мовчун.

У його сімейного господарства наразі – приблизно втричі менші обороти, прибуток вкладають у розвиток ферми. Своїм теперішнім досягненням називають те, що зробили бізнес без особливих капіталовкладень і агрономічних знань.

You cannot copy content of this page