fbpx

Об’їздив увесь світ і обрав Київ – англійський режисер назвав розповів про переваги життя в Україні

51-річний оператор-постановник із Великобританії Дерік Тан чотири роки живе в Україні.

Про переїзд, плюси та мінуси життя в країні він розповів shotam.info, передає Gazeta.ua

“У різні періоди я жив в Італії, Франції, Австралії і на Мальті, але розумів, що хочу чогось нового і незвичайного, – розповідає Дерік Тан. – А в Україні інша культура і мова. Багато разів бував тут по роботі. У листопаді 2013 року мав зйомки в Києві, після роботи ходив на Майдан і допомагав протестуючим. Бачив все, що там відбувалося. Тоді зрозумів, що хочу бути в цій країні та з цими людьми. Тож у квітні 2014 року я переїхав до Києва. Мої Британські друзі говорили: Ти збожеволів? Яка Україна? Там же вiйна, ти псих!”. А я відповідав: “Життя дано для викликів, життя — це експеримент”.

Перший час у Деріка Тана не було виду на проживання, тому перебував у країні 90 днів. Потім на 90 днів виїжджав і повертався знову. Зараз отримав тимчасовий вид на проживання.

“Мені подобається місцевий клімат. Тут 4 стабільних пори року, чого немає в Англії. А також приголомшлива їжа. Я ходжу на Житній і на Лук’янівський ринок — там продукти натуральні, у них інший смак, без хімікатів”.

Чоловік не розмовляє російською і українською, але каже, що проблем зі спілкуванням немає. Вже може читати вивіски і розуміє близько 45% мови.

“Я живу один і знімаю квартиру на Подолі. Тут все під рукою і відмінна транспортна розв’язка: трамваї, автобуси, метро. Легко пересуваюся по місту, мені більше не потрібна машина. Поділ нагадує мені район Camden Town в Лондоні, де я жив. Невисокі будівлі, незвичайна архітектура, багато музики і творчості — відмінна енергетика”.

Також Дерік Тан говорить і про мінуси, які помітив проживаючи в Україні.

“Ваша інфраструктура стає кращою з кожним роком, але дороги як і раніше жаxливі. Немає ніяких законів і ніякої поваги на дорогах. Чим більша і чим дорожча машина, тим більше прав у тебе на дорозі. Але в західних країнах правила і закони працюють по-іншому. Правила паркінгу в Києві? Всім наплювати. Особливо взимку тут люблять паркувати дорогі машини так, що пішоходи не можуть пройти. Думаю, це одна з проблем українського менталітету — це думка: “У мене є гроші, значить, буду робити все, що захочу”.

Читайте також: Чому португальські чоловіки готові на руках носити українок

“Багато людей хочуть здаватися кимось, а не бути собою. Навіть якщо у них немає грошей, вони підуть і візьмуть кредит, аби їм було, що показати іншим. У нашій культурі все навпаки — чим більше у тебе є, тим менше ти показуєш. Ще дратує, що тут люди не вміють говорити “спасибі ” і”прошу вибачення”. А ще в Україні немає ніякого ділового етикету при веденні справ і переговорів. Бути терплячим для європейця — нормально. Тут же всі хочуть все і відразу. У людей немає терпіння, але я розумію, що це пов’язано з вашою історією, – каже Дерік Тан. – Але в цілому мені дуже подобається бути тут. Минулої зими я був в Австралії і дико нудьгував за Києвом. Я думав про засніжений Київ, навіть перебуваючи на пляжі біля океану. Настільки сильно я люблю вашу країну”.

You cannot copy content of this page