fbpx

Італійська поліція влаштувала полювання на контрабанду в українських бусах

Італійська поліція регулярно зупиняє бусики заробітчан
Патруль поліції Polontrada у Varallo зупинив звичайний білий фургон, із багажним відділенням, заваленим сумками і коробками, якими українці в Італії пересилають подарунки своїм родичам в Україну. Їх ще називають «furgoni delle badanti» – фургони доглядальниць, за основною професією, якою зайнято українських мігрантів. Повідомляє Intermarium з посиланням на Погляд.ua

Цей вид перевізницьких послуг, який вже роками є частиною життя заробітчан, тим не менше є нелегальним оскільки кур’єри не зареєстровані у жодному реєстрі, і не є представниками легальних спеціалізованих компаній. Фургони перевозять багаж не описаний, без супроводжуючих документів тому увесь сервіс перевезень бусиками є популярними, але у рівній мірі нелегальними, тому часто стають об’єктами контролю італійської дорожньої поліції.

Читайте також: Ці цілющі ягоди допоможуть швидко відновитись після грипу та застуди

У місті Сакро-Монте “Полстрада” зупинила і оштрафувала водія одного із бусів, під час того, як водій майже закінчив об’їзд клієнтів та збір пакунків. На українця наклали штраф у розмірі 2000 євро, який водій сплатив готівкою.

Цей випадок не є поодиноким. Та, мабуть, бізнес кур’єрів є прибутковим і необхідність періодичної сплати штрафів передбачено в бізнес –балансі, і покривається із прибутку. За такий вид порушення закону італійське законодавство передбачає штраф від 2 до 5 тисяч євро та, в деяких випадках, адміністративний арешт транспортного засобу.

Італійська поліція полює на контрабанду в українських бусах
Крім того, українські буси перевозять відверту контрабанду, як то продукти харчування, алкоголь та тютюнові вироби. За деякими авторитетної газети, італійський ринок нелегального продажу цигарок на 30% постачається із України.

You cannot copy content of this page