fbpx

Кілька днів працювала над фігуркою балерини для торта, а іменинниця в перші 5 хвилин свята відкусила їй голову

“Вітаю! Більше 7 років готую торти на замовлення, і це заняття з кожним днем ​​подобається мені все більше. Освоїла вафельну флористику, декор з ізомальту, постійно вчуся новому і вдосконалююсь.

Кілька днів працювала над фігуркою балерини для торта, а іменинниця в перші 5 хвилин свята відкусила їй голову…

У минулі вихідні у мене було не зовсім звичайне замовлення. Потрібно було не просто приготувати торт, капкейки, льодяники для фуд-зони для дня народження, але і допомогти все красиво прикрасити/оформити, розставити солодощі. Скажу чесно, на це я погодилася вперше, тому що замовники – хороші знайомі мого чоловіка. Пошкодувала, що погодилася.

Іменинниця займається в балетній школі, тому все оформлення було в стилі свята для балерини. Я малювала ескізи, цілу ніч провела за роботою, дуже хвилювалася, так як для мене оформлення дитячого столу – було чимось новим. З самого ранку я довго розставляла все на столі, і вийшло просто казково!

Не встигла я навіть сфотографувати результат своєї праці, як забігла орава дітей і буквально знищила всю мою роботу за лічені секунди! Все моє нутро стислося. Дуже важко було дивитися на те, як по-варварськи діти надкушують, кидають, влаштовують зі святкового частування місиво.

Якщо чесно, незрозуміла стратегія батьків. Я уявляла, що вони хочуть красивого оформлення для святкових фото, для пам’ятної фотосесії. Тільки після цього запропонують дітям попити сік/чай з солодощами. Але або такого в планах не було, або свято в якийсь момент пішло не за планом..

Отже, дрібні солодощі були відкушеними-поїденими, фігурки зім’яті. Головний торт стояв поки недоторканим. Зверху торт був прикрашений цукровою фігуркою балерини в пишній спідниці-пачці. Це на 100% ручна робота. Спочатку я виліпила фігурку, потім довго розписувала її… Вийшло чудово, я була горда результатом своїх старань. Аніматор побачила розгром дитячого столу і перевела увагу дітей на гру, сказавши, що торт будемо їсти пізніше, задувати свічки і все інше. Але маленька іменинниця почала хникати, що хоче з’їсти мою балерину, і як можна швидше! Це була головне прикраса торта, яка її дуже привабила.

Тато дівчинки, не довго думаючи, нахилив доньку над тортом зі словами: “Кусай! Це твоє свято!”, І маленька Мія відкусила голову моїй балерині. Як добре, що я знайшла привід піти скоріше зі свята, так як моя допомога була більше не потрібна. Їхала додому в таксі і не могла звільнитися від поганого почуття. Я розумію, що взяла за свою роботу гроші, що мені має бути “все одно”, що відбувається з солодощами після продажу. Але чесно кажучи, за всі 7 років випічки на замовлення вперше зіткнулася з подібним. Ще довго буду звикати до того, що моя копітка робота по-варварськи знищується. Для чого пишу? Просто висловитися. Думаю, що є люди, які зможуть зрозуміти мої почуття. Хочу запитати, чи довго ви звикали до того, що ваші десерти, ваша багатогодинна праця знищується за лічені секунди..?!!”.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головне фото ілюстративне: firestock.

You cannot copy content of this page