fbpx

Кілька надзвичайно простих шоколадних кремів для випічки – мій маленький секретик ” божественних” тортиків

1 Варіант перший – крем з какао порошку:

2 Варіант другий – крем з готового шоколаду:

Варіант перший – крем з какао порошку:

Крем на основі порошку какао, не має такого яскравого шоколадного смаку, як у крему з готового шоколаду, але, коли основне блюдо і так дуже солодке, він відмінно доповнить його, зробивши ніжним і легким. Джерело

Спочатку потрібно звести разом сухі інгредієнти: в глибокій мисці змішуємо один стакан цукру, дві столові ложки борошна і п’ять столових ложок какао.

Читайте також: Пляцок ” Хрещатий яр”. Ніколи б не подумала, що вмію пекти ТАКУ смакоту!

Помалу, невеликими дозами, вливаємо молоко (дві склянки), не перестаючи вимішувати. Коли суміш стала однорідною, без грудочок, ставимо миску на середній вогонь. Не перестаючи вимішувати, доводимо масу до кипіння. Відразу вимкніть вогонь.

Коли кремова маса охолоне (хвилин через 10), потрібно додати в неї шматочок вершкового масла -100, 150 грам. Знову перемішати крем до однорідності. Готовим, крем вважається, після повного охолодження.

Варіант другий – крем з готового шоколаду:

Поламайте дві плитки шоколаду (або 200 грам кускового) і розтопіть на водяній бані. В інший, металевий посуд влийте стакан молока, додайте не повний стакан цукру (150 гр). Якщо ви заміните цукор на цукрову пудру – крем стане еластичним.

Поставте на плиту, на найменший вогонь, і перемішуйте, поки цукор не розчиниться. вимкнути плиту (до кипіння доводити не потрібно). Тепер потрібно по чуть-чуть вливати шоколад в молоко, енергійно вимішуючи суміш. На завершення, додається вершкове масло (100, 150 гр) і знову все перемішується.

You cannot copy content of this page