fbpx

Коли Рита зайшла в квартиру, то відразу зрозуміла, що щось не так. – А я тобі казала, потрібно було мене слухати. Що ти тепер від мене хочеш? – кричала в трубку мама.

– Наступний, проходьте, – гукнула Рита і побачила як в кабінет заходить симпатичний чоловік з хлопчиком 5 років .

– Привіт, – посміхнулася вона, – що сталося?

-У Артемка зуб захворів, а він у нас стоматологів боїться. Ледве-ледве умовили до Вас прийти, сказали, що ви не лікар, а зубна фея, – шепнув Риті чоловік, – я до речі, Андрій.

– Рита, – посміхнулася у відповідь дівчина.

– Артемку сідай на крісло, зараз я подивлюся, чим можна тобі допомогти, – веліла Рита хлопчикові, дістаючи необхідні інструменти.
Через п’ятнадцять хвилин Рита підійшла до Андрія і сказала: «Один зуб я вам полікувала, але є ще один, можете записатися у адміністратора, у мене здається звільнився час на завтра, можливо ще не зайнято».

– Велике спасибі, – подякував Андрій Риті, – Артемку, пішли додому.

Рита присіла на стілець, за сьогоднішній день вона дуже втомилася, і їй хотілося хоча б кілька хвилин посидіти і відпочити.

Рита згадала Андрія, до неї рідко приходили діти з татом, коли діти плакали або лякалися, найчастіше чоловіки не знали, що з ними робити і тому довіряли похід до стоматолога матерям.

Через кілька хвилин, Рита схопилася з стільця і почала швидко збирати речі, їй не терпілося швидше опинитися вдома, де на неї чекав її коханий Артур.

З Артуром вони познайомилися два роки тому. Рита побачила на сайті притулку для бездомних тварин оголошення про пошук волонтерів, які могли б допомогти в буденних справах притулку: прибрати вольєри, вигуляти тварин, наколоти дров. Рита зателефонувала за вказаним в оголошенні номером і в найближчі вихідні вирушила до притулку, де її поставили в пару з молодим чоловіком: він рубав дрова, а вона складала. Але в один момент Рита повернулась, і вся купа з дровами мало не впала на дівчину, добре, що хлопець, встиг відштовхнути її, і всі дрова звалилася поруч. Цим хлопцем виявився Артур.

Відтоді вони почали спілкуватися, потім зустрічатися і ось уже кілька місяців жили разом.

Коли Рита зійшла в квартиру, то відразу зрозуміла, що щось не так, було якось тихо й незатишно. Назустріч їй вийшов Артур, на його обличчі не було звичайної посмішки, в очах була якась розгубленість.

– Рито, я хотів поговорити, – тихо сказав він.

– Хвилинку, зараз я зніму куртку, не хочу стояти в коридорі, – невпевнено посміхнулася йому Рита.

– Добре, але я почну говорити, якщо я зараз це не скажу, то мені здається, не скажу взагалі, – Артур сів на стілець, – Рито, я тебе більше не люблю.

Куртка випала у Рити з рук.

– Що? Мені здалося, чи ти дійсно це сказав? – Рита, розстебнувши один чобіт, присіла на другий стілець і замовкла.

– Я зустрів дівчину, і мені здається, що я закохався, було б не правильно обманювати вас обох, тому я хочу розібратися з усім вже зараз, – Артур на секунду замислився, – Рито, ти ж в’їхала в квартиру, яку я знімав сам, тому мені б хотілося залишитися тут. Тобі я знайшов іншу, вона навіть ближче до твоєї роботи. Я вже оплатив перший місяць проживання, тому буде краще, якщо ти потроху будеш перевозити речі туди. Адресу я напишу тобі повідомленням, розумію, що тобі хочеться побути на самоті, тому я зараз піду, повернуся вранці.

Рита не пам’ятала, як минула ніч. Здається, спочатку вона довго плакала, а потім заснула. З ранку на обличчі відбилися всі її нічні ридання, але на душі було дивно спокійно.

Коли Рита приїхала на роботу, її чекала ще одна новина. Власник їх клініки оголосив, що планує закрити установу найближчим часом. Він переїжджав за кордон і не планував сюди повертатися, тому якщо б він залишав тут клініку, то отримав би тільки зайві клопоти.

Все навалилося разом, Рита працювала тут з закінчення університету, їй тоді дуже пощастило, а зараз вона навіть не знала, що робити і як в дитинстві вирішила поскаржитися мамі.

– Привіт, мам, – почала вона, коли та відповіла на дзвінок, – знаєш, ми з Артуром розлучилися, а ще у нас клініку закривають.
Вона дуже сподівалася почути від матері хоча б якісь слова підтримки, але у відповідь почула зовсім інше.

– А я тобі казала, потрібно було мене слухати. Що ти тепер від мене хочеш? – кричала в трубку мати.

Рита відразу зрозуміла, про що йде мова. Батьки Рити були юристами, у них свій бізнес в цій сфері. Вони чекали, що обидві дочки підуть по їх стопах, молодша Саша і правда, пішла вчитись туди, куди хотіли батьки, а ось Рита не хотіла пов’язувати своє життя з документами і вивчилась на стоматолога.

Батькам це не подобалося, вони майже не допомагали дочці, а бачилися після її від’їзду лише кілька разів, одного разу, вони познайомилися з Артуром і він їм, теж не сподобався. Ось і зараз мама знову нагадала Риті це все. Стало зрозуміло, що підтримки від неї чекати не варто.

Як пройшов день, Рита пам’ятала погано, пацієнтів приймала автоматично, коли вийшов останній, відразу взяла куртку і вийшла з клініки.

Рита зробила кілька кроків, коли пролунав гудок машини, вона обернулася і з ніг до голови її облило брудом з калюжі. І ось тут,  Рита не витримала, вона б так стояла і ридала, якби не під’їхала машина, з якої вийшов Андрій і запропонував Риті присісти до нього.

– Що у вас сталося? Я вчора відразу помітив, яка Ви щаслива, чарівна дівчина, а сьогодні у Вас навіть погляд інший, тьмяний – з тривогою запитував Андрій.

– Вам мене не зрозуміти, у вас ось сім’я є, син, робота, напевно, а у мене що? З хлопцем розлучилася, клініку закривають, мене навіть підтримати нікому.

– Артемко чи що? Він мій племінник, – посміхнувся Андрій, – а щодо роботи, у мене теж своя клініка стоматологічна, тільки у мене там немає дитячого стоматолога, про що я вже багато разів замислювався, тому я запрошую вас працювати до себе в клініку, сподіваюся, ви не відмовитеся, мила зубна феє? Артем сказав, що тільки до вас ходити тепер буде.

Рита дивилася на Андрія і думала, а може не дарма все це з нею трапилося?

Марія Протасова

Читайте також: Негода охопить всю Україну: синоптик повідомила куди зима прийде в першу чергу

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page